Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2014 - Anul XIX, nr. 215 (5724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vremea schimbării

Consiliul Local Rădăuţi, convocat pentru alegerea unui nou viceprimar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zece consilieri locali şi-au pus semnătura pe documentul prin care a fost convocată o şedinţă extraordinară a deliberativului rădăuţean. Şedinţa este programată pentru ziua de joi, 18 septembrie, iar pe ordinea de zi figurează trei subiecte. Cel mai important punct este, fără îndoială, schimbarea din funcţie a actualului viceprimar, Dumitru Ciobotariu, ales consilier local pe listele PP-DD.

Ciobotariu ocupă această funcţie din iunie 2012, iar la un moment dat a fost pe punctul de a-şi pierde şi calitatea de consilier local, partidul din care face parte fiind aproape să-i retragă sprijinul politic.

Miza schimbării viceprimarului este una uriaşă, mai ales în contextul în care şeful administraţiei locale rădăuţene, Aurel Olărean, a fost arestat vineri seară pentru că l-ar fi şantajat pe consilierul local Traian Andronachi.

Potrivit articolului 72 din Legea 215/2001 privind administraţia locală, în cazul în care un primar este suspendat din funcţie, atribuţiile sale sunt preluate de viceprimar.

Imediat ce Prefectura Suceava va primi o hârtie oficială din partea instanţelor de judecată din care să rezulte că Aurel Olărean se află în arest preventiv, va fi emis ordinul de suspendare din funcţie.

Automat, Primăria Rădăuţi va fi condusă de viceprimar, cel puţin în perioada în care edilul ales se va afla după gratii.

În aceste condiţii, este de aşteptată debarcarea lui Dumitru Ciobotariu, mai ales că acesta a fost mereu mâna dreaptă a primarului Aurel Olărean.

 

Ciobotariu acuză jocuri de putere

Contactat telefonic, Dumitru Ciobotariu a declarat că nu sunt motive să fie schimbat din funcţie.

„Probabil că s-a ajuns la ceea ce s-a dorit încă din 2012, adică schimbarea majorităţii de la dreapta la stânga”, a arătat viceprimarul în funcţie al municipiului Rădăuţi.

Ciobotariu a menţionat că a primit recent oferte de a trece la alte formaţiuni politice, dar „dacă se doreşte schimbarea mea din funcţie, la ce ar folosi să trec la alt partid?”.

În Consiliul Local Rădăuţi sunt opt consilieri din partea PDL, un al nouălea fiind demisionar şi încă neînlocuit, respectiv Cezar Radu Aurelian, patru aleşi locali reprezintă PSD şi tot atâţia sunt din partea PNL. În fine, un alt consilier local a fost ales pe listele UNPR. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Local Rădăuţi, convocat pentru alegerea unui nou viceprimar.
 Vizualizări articol: 2847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Consiliul Local Rădăuţi, convocat pentru alegerea unui nou viceprimar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei