Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2014 - Anul XIX, nr. 215 (5724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lucrări finalizate

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a inaugurat o grădiniţă nouă în comuna Voitinel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a participat la inaugurarea unei grădiniţe noi din comuna Voitinel. Alături de Titus Corlăţean, la eveniment au mai fost prezenţi primarul din Voitinel, Maria Pleşca, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şeful învățământului sucevean, Gheorghe Lazăr, precum şi copiii care vor învăţa în noua grădiniţă şi părinţii acestora.

După ce oficialitățile au vizitat noua grădiniţă, Maria Pleşca a ţinut să precizeze că această investiţie a fost începută în anul 2008, cu fonduri alocate prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, prin intermediul unui program guvernamental, însă lucrările nu au fost finalizate din lipsă de bani.

Maria Pleşca a spus că investiţia a fost preluată de primăria din Voitinel în anul 2012, grădiniţa fiind finalizată din bani de la bugetul local, din fondurile alocate prin Consiliul Judeţean Suceava.

„Astăzi a dat Dumnezeu şi am finalizat în mare parte lucrările, mai trebuie mici retuşuri, însă patru clase, în care vor învăţa 120 de copii, sunt funcţionale. Urmează să mai amenajăm încă două clase în mansarda clădirii, astfel încât numărul total al copiilor care vor învăţa în noua grădiniţă va ajunge la 180. Realizarea acestei grădiniţe s-a făcut în mare parte cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava şi sper să ne bucurăm de acest obiectiv, pentru că în Voitinel sunt foarte mulţi copii şi consider că e cel mai bine să investim în cei mici, pentru că ei sunt viitorul nostru”, a spus primarul din Voitinel.

 

În ultimii 50 de ani la Voitinel nu a fost în vizită nici un ministru

Maria Pleşca a ţinut să-i mulţumească lui Titus Corlăţean pentru că a fost prezent la inaugurarea acestei grădiniţe, subliniind că în ultimii 50 de ani comuna Voitinel nu a mai fost vizitată de nici un ministru.

În discursul său susţinut în faţa locuitorilor din Voitinel, ministrul de externe, Titus Corlăţean, a spus că a venit cu plăcere la acest eveniment, precizând că îl bucură faptul că o astfel de investiţie a fost finalizată.

„Mă bucur sincer să văd o grădiniţă foarte frumoasă pe care aţi realizat-o şi ştiu că a fost cu efort făcută de dumneavoastră şi de către Consiliul Judeţean, prin preşedintele Cătălin Nechifor. Vreau să vă felicit, şi să se bucure copiii şi cadrele didactice pentru că îşi pot desfăşura activitatea într-o grădiniţă foarte frumoasă, dar şi părinţii pentru că ştiu că îşi lasă copiii pe mâini bune. Şi este foarte important să ştim în ceea ce trebuie să investim cu prioritate, iar şcoala, educaţia şi copiii sunt prioritatea naţiunii noastre”, a declarat Corlăţean.

El a amintit la Voitinel şi de investiţiile pe care Guvernul României le realizează pentru o reţea de grădiniţe moderne în Republica Moldova.

„Şi puteţi să bănuiţi cât de mare e impactul şi cât de mult este apreciat sprijinul României şi al Guvernului pentru educaţia copiilor din Republica Moldova”, a mai spus ministrul de externe.

 

Una dintre cele mai frumoase grădiniţe din ţară

Prezent la inaugurarea noii grădiniţe din Voitinel, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că din punctul său de vedere această grădiniţă este una dintre cele mai frumoase din ţară, atât prin modul în care a fost realizată investiţia, cât şi prin locaţia în care se află.

 „Am văzut foarte multe grădiniţe, dar cred că aici, în Voitinel, sunteţi undeva în top în România. Şi vreau să vă felicit pentru aceasta. Eu vreau să mulţumesc Guvernului României şi domnului ministru Corlăţean. Pentru că dacă Guvernul României nu ne ajuta, noi, cei de la Consiliul Judeţean, nu puteam să dăm mai departe fondurile pentru finalizarea grădiniţei”, a mai spus Nechifor.

Valoarea investiției în construcția noii grădiniţe din comuna Voitinel a fost de 945.000 de lei (9,45 miliarde de lei vechi), fără TVA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a inaugurat o grădiniţă nouă în comuna Voitinel.
 Vizualizări articol: 1885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a inaugurat o grădiniţă nouă în comuna Voitinel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei