Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2014 - Anul XIX, nr. 215 (5724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   24 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Peste 8.000 de elevi şi preşcolari s-au întors de luni în grădiniţele şi şcolile fălticenene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul şcolar a debutat ieri, la Fălticeni, cu festivităţi de deschidere la cele patru şcoli gimnaziale, trei licee şi nouă grădiniţe, în mijlocul elevilor şi profesorilor aflându-se preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, deputatul Ioan Stan, senatorul Ovidiu Donţu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Rădulescu, primarul Gheorghe Cătălin Coman, inspectorii şcolari Eleonora Bulboacă şi Maria Pentelescu, consilieri locali şi preoţi parohi care au citit rugăciuni pentru elevi şi i-au stropit cu apă sfinţită.

Festivităţile de la toate unităţile de învăţământ au început cu slujbe speciale oficiate de preoţii din protopopiatul Fălticeni.

„Ne-am rugat ca bunul Dumnezeu să reverse asupra unităţilor de învățământ harul său şi dragostea sa şi tot ceea ce este bun să se împământenească şi tot ceea ce este rău să se îndepărteze”, ne-a declarat preotul Adrian Brădăţanu.

 

Toate şcolile şi grădiniţele din Fălticeni au autorizaţie sanitară

Conform primarului Gheorghe Cătălin Coman, unităţile de învăţământ din Fălticeni îşi reiau activitatea în condiţii optime, toate grădiniţele, şcolile şi liceele având autorizaţie de funcţionare. În plus, în perioada verii toate unităţile de învăţământ au beneficiat de investiţii asigurate de la bugetul local.

„Legătura dintre primărie şi conducerea unităţilor şcolare este foarte strânsă, putând fi considerată oricând un exemplu de bune practici. Ne bucurăm că am putut ajuta, că am putut derula investiţii şi în această vacanţă de vară pentru a avea un învăţământ de calitate, iar eforturile noastre comune au făcut să abordăm noul an şcolar în condiţii din cele mai bune. Urez succes în noul an şcolar tuturor copiilor, de la clasa zero până la clasa a XII-a, urez putere de muncă tuturor colegilor mei profesori, doresc să aveţi rezultate deosebite la toate activităţile şcolare şi extraşcolare, concursuri şi olimpiade, rezultate pe care doresc să le premiem aşa cum am făcut-o anul acesta şi anul trecut. Elevii cu rezultate deosebite au fost premiaţi de Zilele Municipiului, întreaga comunitate aplaudându-i pe cei mai buni dintre cei mai buni. Ne dorim ca şi în 2015 să premiem cât mai mulţi, primăria găsind resursele financiare. Ne-am propus ca pe lângă elevii merituoşi să premiem şi cadrele didactice care îi îndrumă”, a declarat primarul Cătălin Coman la începerea noului an şcolar.

Prima unitate şcolară la care a sunat clopoţelul a fost Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”, la ora 8,30, după care primarul Cătălin Coman a participat la deschiderea anului şcolar la Şcoala „Ion Irimescu” şi la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

La Grădiniţa Specială Fălticeni şefului executivului local i s-au adăugat preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, şi inspectorul general Gheorghe Lazăr. Cei trei au vizitat instituţia în care învaţă 105 copii cu dizabilităţi (de intelect, senzoriale, autism) din întreg judeţul şi din judeţele Iaşi, Neamţ, Botoşani şi au dialogat cu personalul care se ocupă de aceştia privind problemele cu care se confruntă.

Directoarea instituţiei, prof. Elena Varganici, a făcut o prezentare a activităţilor şi proiectelor educative care se derulează în unitate şi a amintit sprijinul administraţiei judeţene în pregătirea grădiniţei pentru noul an şcolar, fonduri pentru reparaţiile interioare, înlocuirea tâmplăriei, achiziţionarea de dotări. Grădiniţa Specială funcţionează la Fălticeni din anul 1955 de ani şi este, din perspectiva serviciilor educative pe care le oferă, a treia intituţie de acest profil din România.

 

Nechifor: „Colegiul Naţional <Nicu Gane> merită un Oscar”

Au urmat festivitățile de deschidere a noului an şcolar la Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi Colegiul „Vasile Lovinescu”.

„Păşim împreună în al 145-lea an de existenţă a Colegiului Naţional <Nicu Gane>. Fiecare dintre elevi devine o parte a istoriei educaţionale care a avut întotdeauna drept ţintă performanţa. Fiecare dintre voi este o treaptă în ascensiunea de neoprit a unei şcoli de elită. La <Nicu Gane>, primiţi educaţie şi respiraţi cultură. Toate acestea sunt posibile pentru că administraţia locală, în special domnul primar, prof. Gheorghe Cătălin Coman, a inclus între prioritățile mandatului său investiţiile în şcoli”, a precizat prof. dr. Mihaela Bărbăcuţ, directoarea Colegiului Naţional „Nicu Gane”.

Preşedintele Consiliului Judeţean a dorit să fie prezent la deschiderea anului şcolar la Colegiul „Nicu Gane”, instituţie de învăţământ căreia i-a păşit pragul, ca elev, în anul 1988. Cătălin Nechifor şi-a adus aminte de profesorii Dumitru Crăciun şi Magdalena Vultur.

„Eram ca voi, bobocii, cu strângere în spate, dar vreau să vă spun cu sinceritate că au fost cei mai frumoşi patru ani din viaţa mea. Asta a însemnat şi liceul, profesorii, şi colegii şi oraşul Fălticeni care a reuşit să creeze de-a lungul timpului foarte multe valori umane. Poate nu toţi am înţeles atunci cât de important este să înveţi, cât de important este să-ţi asculţi un profesor care are menirea de formator de conştiinţă. Trebuie să le mulţumesc din suflet profesorilor de aici pentru că au contribuit la formarea unei generaţii de care eu sunt mândru. Vă doresc să aveţi fiecare zi de şcoală ca o zi de vacanţă, să fiţi serioşi, să vă ascultaţi profesorii, să învăţaţi foarte bine pentru a vă crea un viitor în viaţă. Din punctul meu de vedere, Colegiul Naţional <Nicu Gane> merită un Oscar pentru tot ceea ce sunteţi”, a spus Cătălin Nechifor.

La început de an şcolar, la Şcoala <Ion Irimescu> a fost inaugurat noul parc de joacă, iar la Colegiul „Nicu Gane” a fost inaugurat un complex sportiv ultramodern cu instalaţie de nocturnă, a fost finalizată reabilitarea corpului C şi a fost creat un spaţiu de relaxare pentru elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 8.000 de elevi şi preşcolari s-au întors de luni în grădiniţele şi şcolile fălticenene.
 Vizualizări articol: 1371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 8.000 de elevi şi preşcolari s-au întors de luni în grădiniţele şi şcolile fălticenene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei