Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2014 - Anul XIX, nr. 202 (5711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În această săptămână

Ultima strigare pentru admiterea la liceu, pentru absolvenții clasei a VIII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Absolvenții ciclului gimnazial care nu au prins un loc la liceu după repartizările computerizate din acest an au o nouă şansă de a fi admişi în clasa a IX-a, în ultima etapă de admitere, care debutează astăzi.

Locuri libere mai sunt atât în ciclul liceal, unde sunt 674 de locuri, cât şi în învăţământul profesional cu durată de trei ani, unde mai sunt  515 locuri neocupate.

Admiterea din această săptămână este organizată pentru elevii care au rămas cu media neîncheiată la sfârșitul anului școlar 2013-2014, dar au reușit să scape de corigențe, pentru cei care nu s-au înscris în unităţile unde au fost admişi sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare.

 

Ultima şansă pentru un loc la liceu

Elevii care au terminat clasa a VIII-a își vor putea depune dosarele săptămâna aceasta, de luni până miercuri, în vederea repartizării în clasa a IX-a. Cei care optează pentru liceele vocaționale au la dispoziție o singură zi, respectiv 1 septembrie, pentru depunerea dosarelor. Probele de aptitudini sunt programate pentru 2 şi 3 septembrie. Ulterior, comisia județeană de admitere va realiza, pe 4 şi 5 septembrie, repartizarea elevilor.

Locuri libere pentru elevii care încă nu au fost încă admişi la liceu sunt destule. 674 de locuri propuse pentru anul şcolar 2014-2015 au rămas neocupate, cele mai multe  în cadrul liceelor tehnologice şi colegiilor tehnice. Recordul la clase goale îl deţine Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni, unde 103 locuri aşteaptă să fie completate în cea de-a treia sesiune de admitere. Locuri neocupate mai sunt la Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Liceul Tehnologic „Tomşa Vodă” Solca, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, Liceul Tehnologic Cajvana, Liceul „Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni şi Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor

La nivel naţional, Suceava se plasează pe locul şase în ceea ce priveşte clasele neocupate, după Bucureşti, Bacău, Iaşi, Prahova şi Braşov.

 

Astăzi şi mâine are loc înscrierea la clasele profesionale

O a doua variantă pentru cei care au terminat clasa a VIII-a şi nu s-au înscris la liceu este reprezentată de învăţământul profesional de trei ani.

În perioada 25 august - 9 septembrie 2014 se desfăşoară cea de-a treia etapă de înscriere în învăţământul profesional. În această fază, candidaţii pot opta numai pentru calificările profesionale şi numai la şcolile unde au rămas locuri neocupate în urma etapei a II-a (515 locuri rămase libere).  Înscrierea propriu-zisă a candidaţilor este în perioada 1-2 septembrie 2014.

Potrivit unei situaţii transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, în cele 23 de licee de stat care organizează clase profesionale mai sunt 390 de locuri libere, în învăţământul special mai sunt 41 de locuri libere, iar în învăţământul particular profesional mai sunt 84 de locuri. Candidaţii pot afla mai multe detalii despre locurile şi specializările din şcoli pe www.alegetidrumul.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima strigare pentru admiterea la liceu, pentru absolvenții clasei a VIII-a.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Ultima strigare pentru admiterea la liceu, pentru absolvenții clasei a VIII-a3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei