Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2014 - Anul XIX, nr. 202 (5711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Clarificări

Nechifor explică situația lucrărilor la aeroport

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţia lucrărilor de modernizare la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava a fost din nou explicată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. Într-o conferinţă de presă organizată pe şantier, Nechifor a dat detalii pe categorii de lucrări, arătând că, dacă în partea de sud a pistei s-a ajuns la stadiul premergător turnării asfaltului, în partea de nord dificultăţile de execuţie au fost generate de acumularea apei în stratul de balast şi a fost necesară adoptarea unei soluţii de scarificare şi uscare chimică, „agreată până la urmă şi de proiectant”. Primul asfalt ar urma să fie turnat în jurul datei de 15 septembrie. „Vom continua în funcţie de vreme. Asfaltul necesită temperaturi pozitive şi nu acceptăm, sub nici o formă, să se lucreze sub ploaie sau sub temperaturi scăzute, în octombrie-noiembrie, când va fi cazul”, a declarat Nechifor.

Preşedintele Consiliului Judeţean a făcut câteva precizări referitoare şi la comparaţia cu aeroportul din Iaşi, apărute în ultima vreme îndeosebi în mediul politic. Potrivit lui Nechifor, la Iaşi lucrările au început în august anul trecut şi s-a construit doar o pistă nouă, de aceleaşi dimensiuni ca la Suceava, 2460 x45 m, în altă locaţie decât cea veche şi fără platforme, căi de acces, fără construcţie turn şi uzină electrică. „La Suceava am început pe 15 ianuarie, în acest an, şi mai bine de două luni a trebuit să demolăm aeroportul vechi. La Iaşi n-au demolat o pistă existentă, noi am avut de spart pista şi platforma betonată. Chiar dacă vom avea întârzieri, lucrul cel mai important este calitatea”, a afirmat şeful deliberativului judeţean.

 

Tehnic, ar fi posibilă reluarea zborurilor Bucureşti - Suceava în primăvara anului viitor

În ceea ce priveşte modernizarea aerogării, aceasta a ajuns la a treia etapă, de modernizare a exteriorului, după instalarea cortinelor vitrate noi pentru asigurarea confortului termic şi modernizarea interiorului, din primele două etape.

La capitolul achiziţii, Nechifor a declarat că degivrorul este deja cumpărat şi urmează o maşină specială pentru aeroporturi, alta pentru incendii clasa VII, scara de îmbarcare pentru pasageri, benzile pentru bagaje şi echipamentul pentru pornit motor Boeing în aşteptare. „În februarie Romatsa va instala instrumentul care ne scuteşte de dificultăţile de aterizare/ decolare când vremea este nefavorabilă. În sezonul 2012-2013 au fost ratate 34 de zboruri pentru că nu aveam acest instrument de aducere la sol pe timp nefavorabil. Mai lucrăm la canalizare, semnalizare, balizaj. Este important ca lucrările să fie gestionate corect şi în conformitate cu cerinţele tehnice”, a spus preşedintele.

Acesta a mai declarat că, dacă lucrările vor fi în grafic, este posibil ca în primăvară pista de 1.800 de metri să poată fi dată în exploatare parţial, la fel ca la aeroportul din Iaşi, cu atât mai mult cu cât compania TAROM a reconfirmat intenţia de a relua cursele Suceava - Bucureşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor explică situația lucrărilor la aeroport.
 Vizualizări articol: 2820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Nechifor explică situația lucrărilor la aeroport3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare om trimis de
( 1 sep 2014, 22:32:39
Da, mare om nea Fenechiu! Păcat ca-i la bulau dupa ce a smanglit din banii noștri !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei