Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2014 - Anul XIX, nr. 202 (5711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Balan critică Guvernul că nu a alocat bani pentru reparații în școli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a criticat Guvernul că nu a alocat fondurile necesare pentru pregătirea unităților de învățământ din județ în vederea începerii noului an școlar.

Balan a arătat că multe școli nu vor îndeplini condițiile pentru a fi autorizate din punct de vedere sanitar însă, spune el, acest lucru nu trebuie imputat directorilor sau primarilor, care au solicitat bani de la Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar și Consiliul Județean și nu i-au primit. Liderul democrat-liberal a făcut referire la „acțiunea microbuzul școlar” pe care premierul Victor Ponta a derulat-o în ultima vreme, o acțiune cu caracter mai mult electoral, arătând că mai indicat ar fi fost ca Guvernul să fi alocat bani pentru reparații în școli, astfel încât copiii să învețe în condiții de siguranță și sănătate.

”Am văzut cât de mediatizată a fost acțiunea microbuzul. Mai întâi le-a strâns pe toate la București, în fața Palatului Parlamentului, unde a venit Victor Ponta și s-a pozat, că a dat bine așa, pe o mare galbenă, figura lui de om important. Dar nu a fost suficient. A trebuit să mai meargă și în fiecare județ și iarăși poze, oameni adunați. Au văzut cu toții cât de mărinimos este măria sa și cât de generos este pentru școlile sucevene. Le spun acelor suceveni care au copii care vor începe școala în toamnă că mai bine de jumătate din școlile sucevene nu au avize de funcționare, nu au toalete, nu au apă curentă. Asta este realitatea și aici trebuia să se vadă mâna binevoitorului premier Victor Ponta la Suceava. Cred că aici ar fi trebuit să se implice. Eu nu zic că e rău că s-au adus aceste microbuze, pentru că în fiecare an se aduc. Anul acesta a fost cu tam-tam pentru că e an electoral și Victor Ponta vrea să mai ia ceva voturi de la Suceava. Cunosc implicarea primarilor și a directorilor de școli și demersurile lor pentru obținerea de fonduri pentru reparații în școli. Sub nici o formă faptul că școlile în toamna asta vor fi cu clase coșcovite, cu tavane care cad, nu li se poate imputa directorilor și nici măcar primarilor lipsiți de orice speranță de fonduri”, a spus Balan.

În noul an şcolar, la nivelul judeţului Suceava vor funcţiona 813 unităţi de învăţământ. Dintre acestea, în prezent doar 266 îndeplinesc condiţiile igienico-sanitare cerute de lege, adică o treime.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan critică Guvernul că nu a alocat bani pentru reparații în școli.
 Vizualizări articol: 1610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Balan critică Guvernul că nu a alocat bani pentru reparații în școli1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prioritatile cetatenilor trimis de
( 1 sep 2014, 12:59:23
Cetatenii acestei tari platesc taxe si impozite.Si platesc din acesti bani alesii locali si alesii nationali.Acestia trebuie sa rezolve problemele cetatenilor,prioritare fiind sanatatea si invatamanul.Ca si infrastructura.Ei,tocmai aceste domenii de interes national sufera.Nu are sens sa discutam despre starea scolilor,despre salariile de mizerie ale profesorilor.Nu are sens sa discutam despre starea spitalelor,despre salariile de mizerie ale medicilor.Nu are sens sa discutam de starea infrastructurii.In schimb putem vorbi despre salariile babane ale alesilor locali si nationali.Putem discuta despre salariile babane din companiile de stat,inclusiv CNADNR.
2.   Prioritatile cetatenilor trimis de
( 1 sep 2014, 13:03:19
Stim care este starea scolilor din judet.Stim ca sunt scoli cu grup social in curte si fara apa potabila ca pe vremea lui Stefan cel Mare.Dar si in oras sunt obiective care nu au mai primit finantare de prin 2008.Avem gradinita Colegiul National Mihai Eminescu ,avem sala de sport Colegiul Stefan cel Mare,avem stadionul si internatul Liceului Sportiv.Toate zac neterminate .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei