Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2014 - Anul XIX, nr. 202 (5711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program social

Liceenii fără posibilități materiale vor primi „bani de liceu” şi în următorul an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale continuă programul naţional de protecţie socială “Bani de liceu” şi în anul şcolar 2014-2015.

Cuantumul ajutorului este de 180 de lei pe lună, iar liceenii pot primi aceşti bani dacă fac dovada faptului că se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 200 de lei.

“Banii de liceu” se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat.

Calendarul de desfăşurare al programului prevede ca elevii să depună cererile până la data de 1 octombrie.  Lista cu beneficiari va fi făcută publică pe portalul „Bani de liceu” la sfârşitul lunii octombrie.

În anul şcolar 2013-2014, cu 8.594 de cereri eligibile, judeţul Suceava a fost lider la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul dosarelor depuse pentru programul social “Bani de liceu”. Cele mai multe cereri pentru acordarea sprijinului financiar pe perioada cursurilor liceale au fost depuse de elevi ai Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus – 710,  ai Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni – 593,  ai Colegiului „Andronic Motrescu” Rădăuţi – 541, ai Colegiului Agricol Fălticeni – 524,  ai Colegiului „Al. cel Bun” Gura Humorului – 495 şi ai Colegiului Tehnic Rădăuţi – 480.

 

Actele necesare

Pentru obţinerea sprijinului financiar în cadrul programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, beneficiarii vor întocmi o cerere tip pe care o vor depune la secretariatul unităţii de învăţământ. Cererea va fi însoţită de adeverinţe de salariu sau cupon de pensie pentru lunile iunie, iulie şi august, venitul agricol anual (de la primărie), copii de buletin (pentru toţi membrii familiei) şi adeverinţe de elev sau student pentru fraţi sau surori. Cei ce nu realizează venituri vor pune la dosar o adeverință de anchetă socială de la primăria din sat sau declaraţie pe propria răspundere că nu realizează venituri din privatizări, plecări din străinătate, etc. La dosar mai trebuie ataşată o adeverință de la şcoala unde elevul în cauză a absolvit clasa a VIII-a, cu media generală anuală şi absenţele nemotivate.

 

Chiulangiii rămân fără banii de liceu

Banii de liceu se sistează în cazul în care beneficiarul adună mai mult de 20 de absențe nejustificate sau dacă acesta a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3 - 5 zile, din motive de rea purtare.

Scenariul este acelaşi şi în cazul în care elevul obţine o notă sub 7 la purtare sau dacă a fost exmatriculat.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceenii fără posibilități materiale vor primi „bani de liceu” şi în următorul an şcolar.
 Vizualizări articol: 1778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liceenii fără posibilități materiale vor primi „bani de liceu” şi în următorul an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei