Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 aug 2014 - Anul XIX, nr. 190 (5699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol public

Un şofer cu permisul suspendat a fost fugar 11 zile după ce poliţiştii au încercat să-l oprească în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost prins de poliţie la 11 zile după ce, aflat la volanul unei maşini, a demarat în trombă pe lângă agenţii rutieri care au încercat să-l tragă pe dreapta pentru control. Tânărul se încadrează cu vârf şi îndesat la categoria şoferi pericol public, fiind trimis în judecată de anul trecut în două dosare penale privind alte infracţiuni la regimul rutier. Asta însă nu l-a oprit să conducă din nou.

 

Cum i-a păcălit şoferul fugar pe poliţişti, pe 5 august 

Pe 5 august, o patrulă de la Poliţia oraşului Milişăuţi a încercat să oprească pentru control un autoturism Saab, despre care aveau informaţia că este condus de un şofer cu permisul de conducere suspendat pentru alte infracţiuni rutiere.

Şoferul a refuzat iniţial să oprească, trăgând maşina pe dreapta abia în momentul în care a fost depăşit de autospeciala de poliţie, care avea pornite semnalele acustice şi luminoase. Pentru agenţi urmărirea nu s-a oprit însă aici.

Poliţiştii au coborât din maşina de serviciu şi s-au îndreptat spre şofer, observând că la volan se afla suspectul vizat de ei, Lilian Avram, în vârstă de 33 de ani, din Rădăuţi.

„În momentul în care poliţiştii au coborât din autospeciala de poliției și s-au apropiat la 2-3 pași de autoturismul în cauză, şoferul a demarat în trombă pe lângă mașina de poliție şi s-a îndreptat cu viteză spre municipiul Rădăuți”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. Şoferul fugar a reuşit să dispară, iar în următoarele zile nu a mai fost de găsit.

 

Eliberat după 24 de ore de arest

Totul până acum două zile, sâmbătă, 16 august, când poliţiştii l-au săltat pe suspect de la domiciliu, pe unde nu mai dăduse de câteva zile. Imediat, pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, bărbatul ajungând în arestul IPJ Suceava.

Ieri, la expirarea ordonanţei, suspectul a fost pus în libertate. Astăzi, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi urmează să stabilească ce măsură restrictivă va lua împotriva şoferului.

 

Trimis în judecată în alte două dosare penale anul trecut

Lilian Avram, care, după ultimele evenimente, s-a ales cu un nou dosar penal pentru conducerea unui autoturism având permisul suspendat, are la activ două dosare penale înregistrate în 2013.

Într-unul din dosare acesta a fost trimis în judecată pentru implicarea într-un accident rutier soldat cu vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului, iar în altul pentru conducere fără permis.

 

Cinci şoferi inconştienţi, reţinuţi de la începutul lui august  

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: “De la începutul acestei luni cinci persoane au ajuns în arestul IPJ Suceava în urma încălcării legislaţiei rutiere, chiar dacă nu a fost implicate în accidente rutiere soldate cu victime. Totuşi, cumulul de infracţiuni la regimul rutier pe care le-au săvârşit a evidenţiat o iresponsabilitate totală faţă de siguranţa în trafic şi nesocotire evidentă a legii”.

Gradul de inconştienţă maximă a fost atins de un şofer în vârstă de 56 de ani, din Vatra Dornei, care s-a urcat beat la volan şi s-a izbit într-o maşină deşi mai avea la activ încă şase dosare penale privind infracţiuni la regimul rutier. Faţă de acesta din urmă magistraţii au luat măsura arestului la domiciliu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer cu permisul suspendat a fost fugar 11 zile după ce poliţiştii au încercat să-l oprească în trafic.
 Vizualizări articol: 2861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un şofer cu permisul suspendat a fost fugar 11 zile după ce poliţiştii au încercat să-l oprească în trafic5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei