Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2014 - Anul XIX, nr. 170 (5679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final de înscrieri

Scădere a numărului de înscrişi la programele de studiu ale universităţii sucevene, faţă de 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miercuri, 23 iulie, s-a încheiat sesiunea de înscrieri a primei etape de admitere de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), iar 1.697 de candidaţi au ales să-şi continue studiile în cadrul instituţiei sucevene, cifră mai mică decât cea înregistrată în 2013, când 2.034 de absolvenţi au optat pentru unul dintre programele de studii de licenţă (zi) ale USV.

Pentru cele nouă programe de învățământ la distanță ale USV s-au înscris 279 de candidaţi (faţă de 312 anul trecut). 

 

Opt candidaţi pentru un loc bugetat la Drept, 4,9 candidaţi la Contabilitate

În topul preferinţelor candidaţilor s-a plasat specializarea Drept, unde 105 candidaţi vor să ocupe unul dintre cele 13 locuri fără taxă disponibile (opt înscrişi pe un loc).

De altfel, adresabilitatea ridicată s-a înregistrat pentru aproape toate programele Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.

La Contabilitate concurenţa este de 4,9 candidaţi pe un loc bugetat, la Economia comerţului, turismului şi serviciilor – 3,8 candidaţi pentru un loc subvenţionat, iar la Administrarea afacerilor sunt 3,8 candidaţi pe un loc fără taxă.

Mulţi înscrişi sunt şi la programul de Pedagogie al Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, 193 de candidaţi vizând unul din cele 51 de locuri fără taxă.

La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cea mai mare concurenţă se înregistrează la specializările Kinetoterapie (patru candidaţi pe un loc bugetat) şi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare – patru înscrişi pe un loc.

La Facultatea de Inginerie Alimentară, adresabilitate ridicată s-a înregistrat pentru toate cele trei specializări ale facultăţii, numărul înscrişilor fiind mai mare decât numărul locurilor subvenţionate de la bugetul de stat.

La Facultatea Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare este cea mai vânată (47 de locuri bugetate şi 124 de candidaţi), celelalte patru programe ale facultăţii adunând un număr de candidaţi mai mic decât numărul locurilor bugetate disponibile.

La cele patru specializări ale Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, numărul absolvenţilor înscrişi nu depăşeşte cifra de şcolarizare aferentă locurilor finanţate de stat, adresabilitatea fiind scăzută pentru domeniile facultăţii. De altfel, doar 68 de candidaţi şi-au exprimat opţiunea pentru această facultate.

La Facultatea de Istorie şi Geografie, înscrişi mulţi au fost la Geografia turismului (65 de candidaţi pe 29 de locuri). De cealaltă parte, cu un record negativ se remarcă specializarea Filosofie, cu un singur candidat înscris.

La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, specializarea Engleză/germană-română a fost cea mai căutată de absolvenţi (65 de candidaţi pe 41 de locuri bugetate). Cu toate acestea, restul specializărilor facultăţii nu au atras un număr foarte mare de candidaţi.

La Facultatea de Silvicultură, la specializarea Silvicultură sunt înscrişi 89 de candidaţi pe 51 de locuri bugetate, iar la Ecologie sunt 22 de înscrişi pe 12 locuri fără taxă.

 

Candidaţii care nu se înmatriculează pierd locul

Pentru a deveni studenţi USV, candidaţii trebuie să se înmatriculeze până miercuri, 30 iulie. Trebuie menţionat faptul că înmatricularea este obligatorie, iar candidaţii neînmatriculaţi îşi vor pierde statutul de beneficiar al unui loc cu sau fără taxă obţinut în urma etapei de înscrieri. Locurile rămase libere în urma neînmatriculărilor vor fi propuse pentru concursul de admitere din sesiunea din toamnă.

În perioada 8-12 septembrie, USV va organiza etapa a doua de înscrieri. Rezultatele înscrierilor sunt făcute publice pe site-ul universităţii, http://www.usv.ro/admitere/. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scădere a numărului de înscrişi la programele de studiu ale universităţii sucevene, faţă de 2013.
 Vizualizări articol: 1914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 5 voturi
Scădere a numărului de înscrişi la programele de studiu ale universităţii sucevene, faţă de 20134.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei