Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iul 2014 - Anul XIX, nr. 157 (5666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 10 – 16 iulie

Zilele Humorului

Zilele Humorului, care se desfăşoară în intervalul 10-13 iulie, au un program care cuprinde manifestări pentru toate gusturile şi pentru toate categoriile de vârstă.

Ediţia din acest an, care - ca şi cele precedente - are ca piloni Festivalul Internaţional de Literatură Umoristică şi Grafică Satirică „Umor la... Gura Humorului” şi Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Tineret „Euroritm”, are ca puncte de atracţie Nunta de Aur, Parada portului popular, Expoziţia de câini ciobăneşti de Bucovina, Concursul de tracţiune, Gala olimpicilor humoreni, Târgul meşteşugarilor, dar şi recitaluri de umor cu Grupul „Vouă” şi Florin Piersic Jr., spectacolul folcloric cu Alexandru Brădăţan şi invitaţii săi, precum şi concertele extraordinare cu trupele Phoenix şi Direcţia 5.

 

„Cumpără, înscrie și câștigă!” la poarta cu premii din Shopping City

În perioada 13 iunie - 13 iulie, Shopping City Suceava, în parteneriat cu hipermarketul Carrefour, derulează campania „Cumpără, înscrie și câștigă!” în cadrul căreia iubitorii de sport și cumpărători vor fi răsplătiți cu peste 2.000 de premii instant, constând în doze de bere sau de suc, pungi de alune și mingi de fotbal.

În fiecare vineri, sâmbătă și duminică, pe toată durata campaniei, fotbalul și distracția le vor aduce premii instant clienților care au făcut cumpărături de minimum 100 de lei pe un singur bon de casă, din magazinele aflate în incinta Shopping City. Prin campania „Cumpără, înscrie și câștigă!”, Shopping City te invită la mai mult shopping, mai mult fotbal și mai multe premii.

 

Cursuri gratuite de dans pentru copiii începători

Shopping City Suceava invită toţi copiii la cursurile gratuite pentru începători oferite de Şcoala de dans Fly Dance Studio. Aceştia au ocazia să înveţe diferite stiluri de dans, precum: vals lent, vals vienez, quick step, tango, slow fox, samba, cha-cha, passo doble, rumba sau jive. De altfel, pasionaţii vor putea dansa şi în paşi de salsa, bachata, merengue sau tango argentinian. Cursurile se desfăşoară în City Gallery, din incinta Shopping City, în fiecare luni şi miercuri, între orele 17:00-18:30.

 

Joi, 10 iulie

Concert de muzică clasică, la Dom Polski

Corul „La Muse Diversité”, format din corişti care activează la diferite coruri din Quebec, sub bagheta Ioanei German, preşedinta Asociaţiei La Muse - Héritage Musical, va susţine, de la ora 19:00, la Dom Polski, un concert de muzică clasică. Concertul face parte din Turneul ,,Diversitate culturală româno-canadiană’’, organizat de Asociaţia La Muse - Héritage Musical, ce se desfăşoară în perioada 3-17 iulie, având ca temă descoperirea şi promovarea valorilor culturale române şi canadiene. Publicul meloman va putea asculta piese muzicale precum Missa Brevis, Nr. 2-13 de Healey Willan, Magnificat de Imant Raminsh, Balada Erculean de Iacob Mureşianu.

 

Expoziţia „Alter Ego”

La Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava are loc, de la ora 18.00, vernisajul expoziţiei cu genericul „Alter Ego”, realizată de Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza”. Expoziţia etalează lucrări de pictură ale artiştilor Rodica Maria Iacobescu, Leonard Adrian Melisch, Mihai Varzari, Ana-Maria Ovadiuc (AMO), Rodica Postolache, Ioana Cezara Poiată, Angelica Mirela Pagu, Cristina Hreamătă-Macoveiciuc, Andreea Alexandra Stela Juduc, Alina Elena Lăzăreanu, precum şi lucrările unor elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, coordonaţi de prof. Izabela Ignătescu. Prezintă conf. univ. dr. Sabina Fînaru.

 

Întâlnire cu actorul Dragoş Bucur, la Casa de Cultură Suceava

De la ora 18:00, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava, sucevenii se pot întâlni cu actorul Dragoş Bucur.

 

Teatru la Casa de Cultură Suceava

De la ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava se joacă piesa de teatru „Pride and Mountains”, după opera lui German Sadulaev, pusă în scenă de Școala Poloneză de Film, Televiziune și Teatru, Lodz, Polonia. Durata: 50 de minute. Spectacolul se va juca cu publicul pe scenă, ceea ce înseamnă că locurile vor fi limitate și se vor ocupa în ordinea sosirii.

 

Teatru la Casa de Cultură din Câmpulung

De la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din  Câmpulung Moldovenesc se joacă piesa de teatru „Cu ușile închise”, de Jean-Paul Sartre, pusă în scenă de studenţii Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Teatru, Film și Dans, Chișinău, Republica Moldova. Durata: 1 oră şi 15 minute.

 

Teatru la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni

De la ora 18:00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni se joacă piesa de teatru „Stele în lumina dimineții”, pusă în scenă de studenţii Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, Facultatea de Teatru, București. Durata: 1 oră şi 35 de minute.

 

Vineri, 11 iulie

Expoziţia „Concret şi Imaginar”

Filiala Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici Profesionişti din România organizează, de la ora 14.00, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, vernisajul expoziţiei de pictură, grafică, sculptură și tapiserie „Concret şi Imaginar”. Cu acest prilej va avea loc şi lansarea albumului „Anuala 2013”.

 

Întâlnire cu actorul Ion Besoiu, la Casa de Cultură Suceava

De la ora 18:00, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru Suceava, sucevenii se pot întâlni cu actorul Ion Besoiu. De la ora 20:00, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc spectacolul „Cleanesed”, prezentat de Compania de Teatru Trojka, în coproducţie cu Trafo Production – Fuge Production şi Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică Budapesta, Ungaria. Durata spectacolului: 60 de minute.

 

Sâmbătă, 12 iulie

Festivitatea de premiere şi închiderea oficială a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru

Festivitatea de premiere şi închiderea oficială a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, ediţia I, Suceava, are loc la ora 17:00, la sala cu vitralii din Palatul Administrativ Suceava. 

 

Duminică, 13 iulie

„Sub semnul Lovineştilor”, la Fălticeni

Primăria municipiului Fălticeni, în colaborare cu Fundaţia Culturală „Ion Irimescu” şi Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, organizează, de la ora 18.00, în Sala „Pictor Aurel Băeşu, evenimentul cu genericul „Sub semnul Lovineştilor”. Evenimentul cuprinde un simpozion şi lansarea volumului „Fălticeni - Mic lexicon cultural-turistic”, autor prof. pr. Vasile Gh. Popa.

 

Kids City, ateliere de creație Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, începând cu ora 12:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Duminică, 13 iulie, copiii vor putea participa la atelierul “Creaturi la malul mării!”, în cadrul căruia vor realiza tablouri cu viețuitoarele de sub apă. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Festivalul „Din stejar, stejar răsare”, la Cajvana

În oraşul Cajvana va avea loc ediţia a III-a Festivalului folcloric „Din stejar, stejar răsare”, manifestare care se înscrie în programul „Zilele oraşului Cajvana”. Între orele 12:00-13:00, Fanfara „Crai Bucovinean” din Todireşti va deschide programul festivalului, fiind urmată de Ansamblul „Muguraşii” din Cajvana, Orchestra şcolii din Botoşana, ansamblurile „Muntenii Broştenilor” din Broşteni, „Bilcuţa” din Bilca, „Speranţa Cetăţii” din Siret, „Ţânţăroiul” din Iaslovăţ, „Rapsodia Leşului” din Bistriţa, elevi de la Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava, „Tudoreanca” din localitatea Tudora, judeţul Botoşani, Formaţia de dansuri tradiţionale din localitatea Mirosloveşti din judeţil Iaşi, „Stânjenelul” din Stroieşti, Ansamblul din Poieni Solca şi Ansamblul „Plaiurile Soloneţului” din Soloneţ. Seara de duminică se va încheia cu un superconcert susţinut de Lora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei