Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iul 2014 - Anul XIX, nr. 157 (5666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Constatare

Reamenajarea fostului cinematograf „Modern” înghite bani, dar lucrările merg lent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de transformare a fostului cinematograf „Modern” în Centrul Cultural Bucovina înaintează foarte greu, ca atare primarul de Suceava, Ion Lungu, a decis instituirea modelului de comandamente zilnice pentru impulsionarea activităţii. Potrivit lui Lungu, cauza ar fi aceea că firma care a câştigat licitaţia, Civica SA, nu dispune de suficienţi angajaţi şi lucrează cu mulţi subcontractori.

„Nu sunt mulţumit cum merg lucrările şi trebuie să spun că principala problemă nu sunt banii. Adevărul este că Civica nu mai este cea de acum zece ani”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, primarul Lungu.

El a afirmat că trebuie modificat şi proiectul iniţial pentru a cuprinde suplimentar un cinematograf 3D, dar în condiţiile în care termenele de execuţie au fost depăşite, o bună parte din lucrări vor trebui acoperite de la bugetul local. Potrivit lui Lungu, până acum s-au decontat lucrări de circa 60 de miliarde de lei vechi, iar bugetul propriu al municipalităţii trebuie să pregătească până la final alte 30-40 de miliarde de lei vechi. Numai dotările vor presupune o alocare de circa opt miliarde de lei vechi.

În urma amenajărilor, din vechea clădire rămâne doar faţada, vizibilă din sensul giratoriu. Partea din spate este refăcută în întregime, extinsă  şi supraetajată pentru a face loc unui număr mare de birouri, săli de spectacole şi de repetiţii.

 

Noul termen de dare în funcţiune a Centrului este 30 iunie 2015

Proiectul de transformare a Cinematografului Modern în Centrul Cultural Bucovina, în valoare de două milioane de euro (84 miliarde lei vechi, din care 30 de miliarde lei vechi acordate de Guvern), a fost adjudecat în 2010 de asocierea de firme Civica Grup şi AC-AG, termenul de execuţie, de 24 de luni, fiind deja mult depăşit. Primarul Lungu a anunţat, ieri, ca doreşte ca cel mai târziu în data de 30 iunie 2015 clădirea să fie în funcţiune. Pentru aceasta ar trebui ca tot ceea ce presupune lucrări de construcţie să se încheie până la sfârşitul acestui an, iar în primele şase luni ale anului viitor să se lucreze la instalarea echipamentelor specifice.

Reabilitarea presupune repararea tencuielilor interioare şi exterioare, refacerea acoperişului, montarea de instalaţii sanitare, de apă caldă şi rece, de încălzire, electrice, de gaze naturale, acustice şi de sonorizare, amenajarea pardoselii, construirea unei scene, montarea de scaune, instalarea unui ecran de proiecţie şi, mai nou, amenajarea unui cinematograf 3D.

În clădirea reabilitată ar urma să se instaleze Centrul Cultural Bucovina, care coordonează Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Irimescu”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, precum şi Revista „Bucovina  Literară”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reamenajarea fostului cinematograf „Modern” înghite bani, dar lucrările merg lent.
 Vizualizări articol: 2309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Reamenajarea fostului cinematograf „Modern” înghite bani, dar lucrările merg lent3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(10 iul 2014, 13:32:54
Suceava ramine un tirg unde nu se intimpla nimic....
2.   Ai baut gaz ! trimis de
(10 iul 2014, 13:42:07
scoala populara de arte SI MESERII ?laughing
3.   Un rahat! trimis de
(10 iul 2014, 14:45:10
Cine a semnat contractul? Cine a verificat actele firmei? Cine nu a impus penalizari conform unei proceduri contractuale? Rahatul se ridica din spuma impotentei neunorale si cauta victime colaterale, sucevenii, iar cine raspunde e gaga de Bucovina.
3.1  RE: Un rahat! trimis de
(11 iul 2014, 07:40:34
Poate o alta intrebare e: CATE VILE S-AU FACUT DE LA INCEPEREA CONSTRUCTIEI PANA ACUMA?
4.   Comentariu trimis de
(10 iul 2014, 23:06:50
Oare de ce singura lucrare ce a fost făcuta destul de bine este marea pavelare.Să fie numai un caz? Restul: asfaltarea ,canalizarea, curățenia orașului,etc, nu prea îi reușesc. Ciudat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei