Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mai 2014 - Anul XIX, nr. 115 (5624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Multe nereguli

Mai mult de jumătate din balastierele din judeţ, amendate pentru lipsa cântarelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava a organizat în acest an o serie de controale susţinute la balastierele din judeţ, urmărindu-se dacă aceste societăţi deţin instalaţii de cântărire şi respectă legislaţia privind furnizarea balastului. În lipsa acestor instalaţii de cântărire, nu poate exista un control al celor care transportă balast, iar de aici până la drumuri distruse de autovehicule supraîncărcate, risc ridicat de accidente şi încurajarea evaziunii fiscale nu mai este decât un pas. Controalele au scos la iveală faptul că mai mult de jumătate din balastiere nu deţin instalaţii de cântărire. 

 

19 amenzi în valoare de 120.000 de lei

În urma datelor furnizate de specialiştii de la Apele Române, în judeţul Suceava au fost identificate 34 de societăţi care furnizează bunuri divizibile în acest domeniu şi au activitate în 2014. La fiecare din ele inspectorii ISCTR Suceava au mers în control.

Inspectorul coordonator judeţean al ISCTR Suceava, Florin Petru Homiuc, a declarat că din cele 34 de societăţi verificate 19 nu aveau instalaţii de cântar.

„Cele 19 amenzi totalizează o valoare de 120.000 de lei. Sancţiunea minimă a fost de 5.000 de lei, iar cea maximă de 10.000 de lei”, a precizat Floriu Petru Homiuc, subliniind că toate sancţiunile au fost aplicate în bata HG 1373/2008, privind reglementarea furnizării şi transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România. El a arătat că o acţiune de control de asemenea amploare a fost o premieră în judeţ, iar în continuare inspectorii ISCTR Suceava vor trece la verificări în trafic, încrucişate, pentru a fi amendaţi şi transportatorii care circulă fără tichet de cântar.

Conform legii, furnizorii din domeniul exploatării balastului trebuie să emită tichet de cântar pentru fiecare vehicul utilizat care pleacă din punctul de livrare, să încarce camioanele fără ca masa totală să depăşească masa maximă admisă pe sectorul de drum pe care se deplasează vehiculul de transport şi să asigure curăţarea roţilor maşinilor înainte de intrarea pe un drum public. În lipsa instalaţiei de cântărire au fost încălcate şi prevederile privind tichetele de cântar, neputând fi verificată cu uşurinţă masa transportată pe drumurile publice.

 

De ce sunt importante instalaţiile de cântărire

Inspectorul coordonator al ISCTR Suceava a explicat ce înseamnă lipsa instalaţiilor de cântărire: “Lipsa acestora conduce la favorizarea transportului de bunuri divizibile depăşind masele totale maxime admisibile, aceasta având ca rezultat distrugerea infrastructurii rutiere şi riscuri mari privind siguranţa participanţilor la trafic”.

El a mai avertizat că aceste instalaţii de cântărire la încărcarea vehiculelor care fac transport rutier sunt obligatorii şi în cazul agenţilor economici care furnizează materiale feroase, al celor din domeniul minier, dar şi din domeniul exploatării forestiere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mult de jumătate din balastierele din judeţ, amendate pentru lipsa cântarelor.
 Vizualizări articol: 2059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai mult de jumătate din balastierele din judeţ, amendate pentru lipsa cântarelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei