Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 apr 2014 - Anul XIX, nr. 96 (5605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Înghițită de flăcări

Clădirea fostului sanatoriu de la Solca, făcută scrum într-un devastator incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Clădirea fostului sanatoriu de la Solca a ars din temelii, în urma unui incendiu izbucnit în noaptea de duminică spre luni şi lichidat definitiv abia spre după-amiază.

Clădirea este în paragină de ani de zile, nu are curent şi nu este locuită.

Pompierii au dat drept  cauză probabilă a incendiului o lumânare aprinsă şi nesupravegheată în podul clădirii. Ipoteza este susținută şi de către proprietarul actual al sanatoriului şi al terenurilor din zonă, un om de afaceri local, Vasile Flutur, administrator al SC Panap SRL Solca, care ne-a declarat ieri că în imobilul părăsit, care nu avea uși și geamuri, veneau periodic diferite persoane la băut.

Vasile Flutur intenționa să ridice un centru medical în locul fostului sanatoriu.

„Nu cred că a fost ceva intenționat, ci mai degrabă un accident. Probabil a aruncat cineva o ţigară ori a uitat o lumânare aprinsă... vom vedea”, arată Vasile Flutur,  mărturisind că valoarea estimată a pagubelor este de aproximativ 60.000-70.000 de euro.

 

Incendiul, anunțat cu întârziere

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 2.45, fiind observat cu întârziere, abia când flăcările au cuprins acoperișul clădării dezafectate (P+1).

Patru autospeciale şi pompieri de la Solca, Rădăuți şi voluntarii Serviciului pentru situaţii de urgenţă Arbore au intervenit la faţa locului.

„La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau cu violenţă la etaj şi la nivelul acoperișului sanatoriului, existând pericolul de propagare la clădirile învecinate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul spre după-amiază, misiunea încheindu-se abia după câteva ore, când au fost lichidate ultimele focare şi înlăturate elementele de construcţie care prezentau risc de prăbușire.

„Au ars astereala acoperișului pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, planşeele construite din lemn şi stuf dintre parter, etaj şi podul clădirii şi alte elemente de lemn din componenţa construcţiei (elemente de compartimentare, tâmplărie, pardoseală etc.)”, se mai arată în comunicatul ISU Suceava.

Poliţia va continua cercetările, în încercarea de a stabili cu exactitate dacă a fost acţiune intenţionată sau accident şi cine se face vinovat de incendierea fostului sanatoriu de la Solca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clădirea fostului sanatoriu de la Solca, făcută scrum într-un devastator incendiu.
 Vizualizări articol: 1846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Clădirea fostului sanatoriu de la Solca, făcută scrum într-un devastator incendiu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei