Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 apr 2014 - Anul XIX, nr. 96 (5605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În luna aprilie

30 de cazuri de copii abuzaţi emoţional sau neglijaţi, în atenţia Protecţiei Copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În această lună, Serviciul intervenție în regim de urgență din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a înregistrat 35 de sesizări, dintre care 30 au fost confirmate, despre copii abuzaţi emoţional, neglijaţi în propriile familii sau copii săraci. În 12 dintre aceste cazuri, după cum ne-a spus Margareta Isăilă, directorul adjunct al Protecţiei Copilului Suceava, s-a impus consilierea psihologică a minorilor.

„În aceste cazuri, părinţii copiilor au fost responsabilizaţi şi s-a solicitat întocmirea de rapoarte psihosociale. Toate cazurile rămân în atenția noastră pentru soluționare”, a completat Margareta Isăilă. În cele 30 de sesizări confirmate, nu s-a impus ridicarea copiilor din familie şi internarea lor în centre de plasament sau alte centre sociale subordonate Protecţiei Copilului Suceava.

 

Anul trecut, 157 de copii şi familiile lor au fost consiliaţi social şi juridic

În anul 2013 au fost înregistrate 419 sesizări de violenţă în familie confirmate (abuz fizic, abuz emoţional, abuz sexual, neglijare), dintre care 328 de cazuri de neglijare, 51 de abuz fizic, 21 de cazuri de abuz sexual, 19 cazuri de abuz emoţional, numărul acestora fiind aproape dublu faţă de anul 2012. Pentru 110 copii a fost stabilită măsura plasamentului în regim de urgenţă în sistemul de protecţie, iar 309 copii au fost menţinuţi în familie, cazurile acestora fiind monitorizate în continuare de Protecţia Copilului. 58 de familii cu copii, aflate în proces de divorţ sau în alte situaţii privind custodia copiilor, au beneficiat de consiliere psihologică, socială şi juridică. 157 de copii aflaţi în situaţie de risc şi familiile lor au fost consiliaţi social şi juridic.

„Prin mijloacele pe care le avem la dispoziţie, dar şi în colaborare cu primăriile, încercăm să intervenim şi să ajutăm cât mai multe astfel de familii şi cât mai mulţi copii abuzaţi. Sunt şi cazuri grave, în care se impune internarea în regim de urgenţă a minorilor abuzaţi, în Centrul de primire minori în regim de urgenţă Suceava, din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Suceava. Aici ajung copii în situaţie de risc. Imediat se face un plan de servicii, se ia legătura cu primăria de unde aparţine minorul, se cere o anchetă socială, se stă de vorbă cu minorul, cu cei care aduc minorul în centru, poliţie, reprezentanţi ai primăriei, pentru a cunoaşte care este situaţia acestuia, iar minorul intră într-un program de consiliere psihologică”, a adăugat Margareta Isăilă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30 de cazuri de copii abuzaţi emoţional sau neglijaţi, în atenţia Protecţiei Copilului.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
30 de cazuri de copii abuzaţi emoţional sau neglijaţi, în atenţia Protecţiei Copilului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei