Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2014 - Anul XIX, nr. 93 (5602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Implicare

Profesorii, elevii şi studenţii suceveni pot fi voluntari în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii, studenţii şi profesorii suceveni se pot implica în organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, eveniment ce va avea loc la Suceava, în perioada 1-11 august 2014.

Organizatorii au lansat competiția pentru selecția voluntarilor implicați în cadrul activităților, aceştia căutând persoane pentru însoțirea echipajelor participante (din circa 50 de ţări), pe întreaga perioadă a olimpiadei, zilnic, în intervalul orar 7-23, redactarea revistei zilnice a olimpiadei şi implicarea în alte activităţi organizatorice.

 

Program de selecţie

Selecţia voluntarilor se va realiza în mai multe etape. În cadrul etapei I, în perioada 17 aprilie – 15 mai, se pot trimite formulare de candidatură prin e-mail, la adresa suceava.romania@gmail.com, urmând ca până la data de 22 mai să fie afişate rezultatele selecţiei în instituţiile de învăţământ unde a fost popularizat programul de selecţie. Formularele se pot descărca de pe pagina de Facebook a Societăţii Ştiinţifice Cygnus sau de pe www.cnprsv.ro.

Etapa a II-a debutează în data de 24 mai cu un interviu/chestionar și cu analiza dovezilor aduse în sprijinul informațiilor din formularul de candidatură, locul și ora urmând a fi anunțate ulterior. Până la 31 mai vor fi semnate contractele de voluntariat. În lunile iunie și iulie vor fi organizate ședințe de instruire a voluntarilor. Clarificări şi informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail menţionată.

Printre indicatorii de care se va ţine cont în evaluarea candidaţiilor se numără: experienţa anterioară de voluntar, disponibilitatea pe întreaga perioadă a activităților, disponibilitatea pentru întreaga gamă de activități de voluntariat, să nu aibă nevoie de cazare în zona de activitate, abilități de operare pe computer, cunoașterea și altei limbi străine pe lângă engleză (foarte bine/bine/satisfăcător), cunoașterea elementelor de cultură, civilizație, istorie, obiceiuri, obiective turistice locale, abilități de organizare și elaborare de activități, cunoștințe/afinități referitoare la cultură, obiceiuri, istorie, tradiții ale unei alte țări.

 

Unul dintre cele mai importante evenimente de gen din lume

Potrivit prof. dr. Petru Crăciun, coordonatorul lotului olimpic al României, ”Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică a devenit, în decurs de şapte ani, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen pe plan mondial, reunind participanţi din multe state”.

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică presupune participarea a sute de persoane, elevi, profesori şi organizatori.

Până în acest an, competiţia a fost organizată de următoarele ţări: Thailanda, Indonezia, Iran, Polonia, China, Brazilia şi Grecia.

Programul evenimentului din acest an prevede ca în data de 2 august să aibă loc festivitatea de deschidere a olimpiadei, în perioada 3-9 august urmând să se desfăşoare activităţile olimpiadei. Festivitatea de premiere va avea loc pe 10 august. Probele vor fi desfăşurate la Universitatea Suceava, la Planetariu şi în zona Dragomirna, unde se vor evalua competenţele de observare astronomică folosind telescopul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii, elevii şi studenţii suceveni pot fi voluntari în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică.
 Vizualizări articol: 1728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Profesorii, elevii şi studenţii suceveni pot fi voluntari în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei