Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2014 - Anul XIX, nr. 90 (5599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri necesare

Campanie de distrugere a cuiburilor de ciori din parcurile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ciorile care şi-au făcut cuib în copacii de pe spaţiile verzi din Suceava, în special în parcuri, au început să fie alungate, prin doborârea cuiburilor pe care le-au făcut, pentru depunerea ouălor.

Campania de alungare a lor a început săptămâna aceasta din zona Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, de unde s-a continuat cu parcurile din municipiu, acţiunile fiind iniţiate de Direcţia Domeniului Public, din cadrul Primăriei Suceava.

„Acum este cea mai potrivită perioadă de stopare a înmulţirii ciorilor, pentru că au depus ouăle şi încep să iasă puii. Zilnic am avut acţiuni de alungare a lor, în special din parcuri şi din copacii de pe spaţiile verzi, unde au făcut cuiburi”, a precizat Marian Andronache, şeful Direcţiei Domeniului Public.

Operaţiunea merge pe un principiu simplu – distrugerea cuiburilor de ciori.

„Cu ajutorul unui utilaj cu braţ de lucru la înălţime, tăiem crengile pe care au făcut cuib şi strângem tot, pentru a nu-l reface. Astfel, ele pleacă de acolo şi nici nu se mai înmulţesc”, a explicat Dragoş Buhai, şef de echipă în cadrul Direcţiei Domeniului Public.

Anterior, au fost încercate fel de fel de alte metode de alungare a ciorilor de prin parcuri şi din oraş, fără rezultate notabile.

Într-o perioadă, în parcurile municipiului au fost organizate vânători de ciori, care s-au dovedit a fi destul de costisitoare, fără a avea eficienţa dorită, pentru că doar câteva zeci de exemplare erau doborâte, în vreme ce restul „croncănitoarelor”, speriate de împuşcături, reveneau după câteva ore.

O altă încercare, soldată tot cu un eşec, a fost cea de îndepărtare a ciorilor cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete, montat în Parcul Central, care mai mult îi deranja pe cei care veneau acolo să se relaxeze decât pe păsări. În cele din urmă, aparatul a fost scos din uz, fiind căutate alte soluţii mai eficiente.

O altă variantă, care nu a fost aplicată însă, era de folosire a alpiniştilor pentru doborârea cuiburilor de ciori, numai că propunerea acestora a fost considerată prea scumpă, numai pentru un singur cuib doborât, aceştia solicitând 9 euro, la care se mai adauga şi TVA-ul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de distrugere a cuiburilor de ciori din parcurile Sucevei.
 Vizualizări articol: 4393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Campanie de distrugere a cuiburilor de ciori din parcurile Sucevei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(19 apr 2014, 11:16:48
Si porumbeilor ar trebui sa li se amenajeze, porumbare din sticla, locuri speciale,
ca in Ungaria?
2.   Ai draq de ciori.. trimis de
(19 apr 2014, 11:16:50
ar trebui sa mergeti si in itcani..acolo e plin de ciori mai ales pe la gara...:)))))
buna campania asta..se pare ca avem un nou antonesculaughing))
2.1  RE: Ai draq de ciori.. trimis de
(19 apr 2014, 20:07:28
pt. cei mai profesionisti -DNA- si'n pimaria mun suceava ar trebui desfiintate cuiburile de ciori -domestic - multiromanizate - cu functii
3.   ... trimis de
(19 apr 2014, 15:07:43
Putem invata de la austrieci care au rezolvat problema ciorilor din parcuri foarte simplu: au adus veverite. Acestea (veveritele) urca pana in cuib si... servesc ouale. In general oamenii le hranesc cu nuci si alune, dar chiar si in acest caz, ouale din cuiburi raman o delicatesa pentru familia Sciuridaelor (a veveritelor de copac).
4.   Epic trimis de
(20 apr 2014, 01:12:48
Suceava Tipica - like pe facebook

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei