Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2014 - Anul XIX, nr. 90 (5599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mandate

Cinci suceveni, arestaţi preventiv în dosarul traficanţilor de migranţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci suceveni acuzaţi că făceau parte dintr-o reţea de trafic de migranţi pe traseul Cernăuţi-Viena, grupare împotriva căreia structurile de combatere a crimei organizate au acţionat acum două zile, au fost arestaţi preventiv ieri pentru 30 de zile.

Tribunalul Suceava a admis propunerea procurorilor în cazul lui Marius Morar, în vârstă de 24 de ani, din Brodina, Eldar Crinciuc, de 33 de ani, născut în Chişinău şi domiciliat în Fălticeni, Ruben Ursulean, de 24 de ani, din comuna Brodina, Mihai Viosiencu, de 34 de ani, din Rădăuţi, şi Daniel Cojocariu, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Suceava, ultimul fiind cel la care s-au găsit în urma acţiunii în flagrant de acum două zile 11 afgani şi doi sirieni. Membrii grupării sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup organizat şi trafic de migranţi.

Reţeaua era monitorizată din noiembrie 2013, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava.

În primă fază anchetatorii au adunat indicii despre trei cetăţeni ucraineni care ţineau legătura cu persoane neidentificate aflate pe teritoriul Ucrainei, care aduceau migranţii până în zona oraşului Cernăuţi. Liderul grupării ar fi tot un ucrainean, arestat în momentul de faţă în Republica Moldova.

Tot ucrainenii, arată anchetatorii, se ocupau de transportul şi călăuzirea migranţilor peste frontiera verde, în România, prin zona comunei Brodina. De aici intrau în joc sucevenii care aveau un rol mai degrabă secundar, fiind călăuze şi oferind cazare de tranzit migranţilor.

Pe fir intrau din nou membrii ucraineni ai grupării, care se ocupau de transportarea migranţilor până în apropierea frontierei de vest şi le organizau ieşirea ilegală din România către spaţiul Schengen.

Din datele adunate de anchetatori rezultă că migranţii erau transportaţi pe ruta Ucraina (Cernăuţi) – România – Ungaria – Austria (Viena), pentru acest traseu fiecare dintre ei plătind 4.000-4.500 de dolari. Anchetatorii au identificat până acum 31 de migranţi transportaţi de reţea, aceştia fiind din Pakistan, Afganistan, Irak sau Siria. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci suceveni, arestaţi preventiv în dosarul traficanţilor de migranţi.
 Vizualizări articol: 3209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cinci suceveni, arestaţi preventiv în dosarul traficanţilor de migranţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei