Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2014 - Anul XIX, nr. 90 (5599)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Golul de 200 de milioane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E o chestiune pe care de multe ori am mai abordat-o în această rubrică: aceea a valorii sportive care se concretizează prin preţul de piaţă al fotbaliştilor. Aici, în tarlaua noastră complet atipică, ne amăgim de un sfert de veac cu sloganurile moştenite de la Gică Dej, via Ceaşcă, în virtutea cărora mai dă-i în mă-sa de bani, că treabă se poate face şi fără, cu condiţia să dai dovadă de „dragoste şi devotament” faţă de „culorile clubului”. În traducere liberă, asta înseamnă că decât să achiziţionăm un fotbalist scump şi care pretinde şi un salariu zdravăn, mai bine dai câţiva bani pe un împiedicat pe care îl plăteşti mai degrabă în bătaie de joc decât în bani cinstiţi (şi munciţi!) ori deloc, că doar n-o fi nebun să mai ceară şi bani la halul în care joacă! Iar de la o nulitate cum naiba să pretinzi şi performanţă, când amărâtul nu ştie nici să stea în ghete? Am ajuns astfel să ne mirăm când vreo echipă dă câteva sute de mii pe vreun jucător cât de cât calificat, de banii ăia părându-ni-se mai potrivit ca echipa respectivă să-şi fi cumpărat 6-7 împiedicaţi. Tocmai de aceea mi se pare neverosimil, sfidător, demenţial ca un Bale, Neymar, Messi, Ronaldo sau Ibrahimovici să coste în jurul a 100 de milioane de euro, iar clauzele de reziliere să fie încă de 2-3 ori mai mari. Obişnuiţi cu meschinăria care ne este o a doua natură, nu concepem ca unul singur din aceştia să coste cât toţi fotbaliştii din prima noastră ligă (cu tot cu stadioanele pe care joacă!). La noi, de exemplu, deşi zici că tare-l vrei pe Sânmărtean, aştepţi până face vârsta de pensionare, doar-doar oi da pe el cu 100 de mii de euro mai puţin decât cele 300-400 cât făcea la vârsta la care încă mai avea un viitor. De aceea la noi încă n-a ajuns vreun nume mare, fie chiar dintre cei bătrâni, dar încă valoroşi. Miercuri seară, Bale, jucătorul de 100 de milioane, a înscris un gol care a intrat deja în istorie. Un gol care, la cum merg lucrurile în fotbalul normal din lumea normală, cred că va aduce Real-ului măcar vreo 200 de milioane în cont: din sponsorizări, din vânzări de tricouri, de bilete, de orice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Golul de 200 de milioane.
 Vizualizări articol: 2488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Golul de 200 de milioane5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei