Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2014 - Anul XIX, nr. 83 (5592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Împrumut

Regia Aeroportul „Ştefan cel Mare” va contracta un credit de şase milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Regia Autonomă Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava va contracta un credit de şase milioane de lei, pe o perioadă de zece ani, împrumutul urmând să fie garantat de Consiliul Judeţean. Membrii deliberativului judeţean au aprobat ieri cu majoritate de voturi proiectul prin care aeroportul va împrumuta cele şase milioane de lei în vederea cofinanţării cheltuielilor proprii din proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie ILS”. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a explicat că acest credit face parte din împrumut total de 33 de milioane de lei pe care Consiliul Judeţean Suceava a vrut să-l contracteze pentru refinanţarea unui credit mai vechi, pentru realizarea unor proiecte de modernizare de drumuri judeţene, precum şi pentru achiziţionarea de utilaje specifice la Aeroportul „Ştefan cel Mare” şi cofinanţarea proiectului de modernizare a aeroportului.

Nechifor a explicat că în urma demersurilor făcute la Ministerul Finanţelor Publice, comisia de autorizare a împrumuturilor locale a dat un aviz favorabil pentru suma de 27 de milioane de lei, fiind refuzat împrumutul pentru suma de şase milioane de lei propusă pentru cofinanţarea proiectului de modernizare a aeroportului. „Refuzul a fost motivat de faptul că Regia Aeroportul <Ştefan cel Mare>este beneficiarul proiectului şi trebuie să contracteze creditul în nume propriu, cu garanţia Consiliului Judeţean”, a spus Nechifor.

Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a spus că Aeroportul “Ştefan cel Mare” va primi în scurt timp sumele pentru prefinanţarea proiectului de modernizare. Cătălin Nechifor a mai adăugat că firma care realizează investiţia de la aeroport va avea posibilitatea să primească banii pentru lucrările efectuate la aproximativ o lună de la depunerea facturilor la Ministerul Transporturilor şi nu într-un termen de trei luni, cum era iniţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regia Aeroportul „Ştefan cel Mare” va contracta un credit de şase milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regia Aeroportul „Ştefan cel Mare” va contracta un credit de şase milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei