Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2014 - Anul XIX, nr. 83 (5592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie importantă

Profesorii care au luat peste 7 la titularizare în ultimii ani pot ocupa posturi definitive în şcolile unde sunt suplinitori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele didactice care au luat cel puțin nota 7 la concursurile de titularizare organizate din ultimii şase ani în învățământul preuniversitar au primit o veste bună.

Guvernul a aprobat miercuri, 9 aprilie, o ordonanță de urgenţă care le permite profesorilor să se titularizeze pe baza notei obţinute în anii anteriori la examenul de titularizare.

Potrivit documentului, “toate cadrele didactice promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din învăţământul preuniversitar în ultimii şase ani şi care sunt angajate deja pe baza contractului individual de muncă pe perioadă determinată pot fi repartizate pe perioadă nedeterminată în unităţile de învăţământ unde predau”.

Liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), prof. Giani Leonte, a arătat că  “Guvernul României a rezolvat problema celor aproximativ 3.250 de cadre didactice care au obţinut, în ultimii şase ani, minimum nota 7 la concursurile de titularizare, dar care nu puteau fi titularizate”.

Liderii sindicali mai consideră că, în acest context, atât reprezentanţii Guvernului României, cât şi cei ai Ministerul Educaţiei Naţionale ar trebui să fie la fel de sensibili şi prompţi şi la celelalte probleme ale învățământului românesc, sesizate de nenumărate ori de către sindicalişti: salarizarea, programele şcolare, debirocratizarea, depolitizarea sistemului.

 

Profesorii vor fi repartizaţi pe perioadă nedeterminată în unităţile de învăţământ unde predau

Curtea Constituțională a interzis titularizarea dascălilor care în ultimii ani au luat peste 7 la examen, iar în vară ar fi putut primi un post, dacă era disponibil. Astfel, cei care ar fi vrut să se stabilească în învățământ trebuiau să susțină anual examenul.

“Este ciudat că judecătorii Curţii Constituţionale nu au sesizat, în anul 2011, când Legea Educaţiei Naţionale a fost atacată la CC, că sunt probleme de neconstituţionalitate cu această hotărâre”, spun sindicaliştii suceveni.

Cadrele la care se face hotărâre în document vor fi repartizate pe perioadă nedeterminată în unităţile de învăţământ unde predau.

Decizia se ia în urma şedinţei publice a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi numai dacă postul didactic este vacant şi are viabilitate. Conceptul de „viabilitate a unui post/unei catedre" presupune existenţa postului/catedrei pe durata unui nivel de învăţământ. Existența şi necesitatea lor se stabileşte de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, în funcţie de planurile-cadru în vigoare şi de alte variabile specifice judeţului/municipiului din care face parte unitatea de învăţământ, au mai explicat sindicaliştii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii care au luat peste 7 la titularizare în ultimii ani pot ocupa posturi definitive în şcolile unde sunt suplinitori.
 Vizualizări articol: 2045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Profesorii care au luat peste 7 la titularizare în ultimii ani pot ocupa posturi definitive în şcolile unde sunt suplinitori5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei