Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2014 - Anul XIX, nr. 83 (5592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Critici

Băişanu acuză PSD că „hăcuiește” tot ce se poate la nivel legislativ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că după desființarea USL, PSD „hăcuiește” tot ce se poate la nivel legislativ, fiind ajutat în Parlament de noii săi parteneri de guvernare din UDMR, UNPR şi PC. Alexandru Băişanu a afirmat că toate promisiunile făcute în perioada USL sunt transformate în momentul de faţă în „acte periculoase pentru dezvoltarea societății românești, şi în acte de subminare a intereselor României”. Băişanu a făcut referire în primul rând la faptul că Legea 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii prin care se legifera retrocedarea către proprietarii de drept a terenurilor confiscate în perioada regimului comunist a fost abrogată odată cu apariţia Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada comunismului. Liderul liberalilor suceveni susţine că această lege a fost aprobată în martie 2013, însă aplicarea ei a fost „împinsă” în luna ianuarie 2014, cu termen de finalizare a restituirii proprietăţilor în septembrie 2014. Alexandru Băişanu susţine că din informaţiile pe care le are de la primării, acest termen nu va putea fi respectat. „Sunt nemulțumiți toţi cei care pot dovedi şi au acte sau care au hotărâri definitive ale instanţelor prin care li se recunoaşte dreptul de proprietate şi care ar fi trebuit să fie puşi în posesie cu terenuri agricole sau forestiere”, a afirmat Alexandru Băişanu. El a estimat că circa 40.000 de hectare de pădure şi 50.000 de hectare de terenuri agricole ar trebui să intre în proprietatea celor care au fost deposedaţi în perioada regimului comunist.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Suceava a criticat faptul că noua majoritate parlamentară a votat împotriva inițiativei liberalilor ca prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere să fie gratuită. „Se vede în mod clar că PSD vede în intabularea gratuită a terenurilor doar un moft.  Şi PSD nu înţelege  că trebuie să guverneze pentru toţi românii şi nu doar pentru moşierii roşii. Iar acum, după ce i-a împovărat pe ţărani cu taxe şi impozite noi, a dus în istorie iniţiativa PNL de a le oferi tuturor ţăranilor români gratuitate la intabularea terenurilor”, a spus Băişanu. El a spus că de gratuitatea intabulării terenurilor ar fi beneficiat peste patru milioane de români. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu acuză PSD că „hăcuiește” tot ce se poate la nivel legislativ.
 Vizualizări articol: 1583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băişanu acuză PSD că „hăcuiește” tot ce se poate la nivel legislativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ponta te arde cu pompa trimis de
(11 apr 2014, 14:42:51
Domnul Baisanu are perfecta dreptate.Si nu e vorba numai de de restituire, în natură sau echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada comunismului.Nu e vorba numai de faptul ca prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere să fie gratuită.E vorba si de legea retrocedarilor bunurilor refugiatilor din Ucraina care s-a amanat cu sase luni(adica pana la calendele grecesti).e vorba de drepturile salariale castigate in instante de profesori care se dau cu taraita.E vorba ca avem cel mai mare pret la benzina din UE si cele mai mici salarii.E vorba de impozitul forfetar in turism si reparatii auto.PSD e rupt de foame si are nevoie de bani pentru campania electorala si pentru baronii locali.Bravo DNA care face ravagii printre coruptii PSD.Tot inainte.

2.   Pi buni? trimis de
(11 apr 2014, 20:41:50
Baisanu e un mare mancator de c_a_c_at.
Ciripeste doar ca sa se afle in treaba. Oare cati directori PNL-isti impusi si sustinuti de tovarasu' Baisanu a maturat PSD la Suceava. ZERO. In afara supt prefectului, prea vizibil la Bucale, nimic. Desi o meritau din plin. Oare madam Baisanu mai e sefa? Oare cea despre care se barfeste ca e beneficiara sustinerii Baisanului la Casa de pensii mai e in functie? Plus alte zeci de exemple la scoli plus etc...
Perfid.
3.   :) trimis de
(12 apr 2014, 22:59:50
Baisane mai bn iti vezi de treaba ta si de partidul tau. Voi sunteti acum cunoscuti si plini de figuri datorita PSDULUI.
3.1  RE: :) trimis de
(15 apr 2014, 09:49:59
ha ha .... Gata cu iubirea pentru USL RONNAHARTER ? Acum te-ai dat cu pupincurismul catre PSD ! Se vede de la o posta ca sunteti niste ratati care nu au ce face decat sa comenteze aiurea !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei