Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 apr 2014 - Anul XIX, nr. 78 (5587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Panaci

S-a răzbunat pe călugări şi a provocat un incendiu la mănăstire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost reținut joi de judiciariștii poliţiei din Vatra Dornei, respectivul fiind acuzat că a provocat un incendiu intenționat la Mănăstirea PiatraTăieturii de pe raza comunei Panaci.

 

Pagube de 30.000 de lei

Miercuri după-amiază, în jurul orei 18.30, o magazie a lăcașului de cult a fost cuprinsă de flăcări, la faţa locului fiind solicitată intervenţia pompierilor de la Vatra Dornei, în sprijinul cărora au intervenit şi pompierii voluntari de la Panaci şi Şaru Dornei.

Pentru că flăcările erau cât pe ce să se extindă și la alte construcții din apropiere, mai mulţi oameni care lucrau la pădure au venit cu un TAF şi au mutat cu totul magazia incendiată.

Flăcările au distrus în totalitate magazia, dar şi mai multe materiale de construcție din apropiere, valoarea pagubelor fiind stabilită la 30.000 de lei.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat intenționat, situaţie în care cercetările au fost preluate de poliţişti.

 

Prins într-o văcărie, la aproximativ trei kilometri de mănăstire

Din cercetări s-a stabilit un principal suspect, în persoana unui anume Constantin Muscăliţa, dintr-o comună din judeţul Maramureş, care a lucrat o perioadă la mănăstirea de călugări din Panaci.

 Bănuind că ar fi încă prin zonă, poliţiştii au scotocit împrejurimile, reuşind a doua zi să-l prindă într-o văcărie nefolosită pe timpul sezonului cald, situată la aproximativ trei kilometri de lăcaşul de cult.

La audieri, Constantin Muscăliţa şi-a recunoscut fapta, povestind că a adunat mai multe surcele de lemne lângă magazie şi le-a dat foc cu o cutie de chibrituri.

„Bărbatul a declarat faptul că a comis fapta din motive de răzbunare, întrucât a locuit și lucrat aproximativ un an și jumătate la mănăstire și nu a fost mulțumit de modul în care a fost retribuit pentru munca prestată”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Constantin Muscăliţa are o tentativă de omor, comisă cu mulţi ani în urmă, dar şi o altă incendiere, de data aceasta la grajdul tatălui său, de pe raza comunei Mălini, unde s-ar fi născut şi ar fi locuit suspectul o perioadă.

 

Procurorul l-a lăsat în libertate

Încătuşat de poliţişti pentru 24 de ore, bărbatul în vârstă de 62 de ani a fost dus ieri în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care au decis să-l lase în libertate, sub măsura controlului judiciar, obligându-l să nu calce prin comuna Panaci şi să se prezinte ori de câte ori este chemat la Poliţie ori la Parchet, în caz contrar urmând a fi arestat preventiv.

Constantin Muscăliţa va fi cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a răzbunat pe călugări şi a provocat un incendiu la mănăstire.
 Vizualizări articol: 3715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-a răzbunat pe călugări şi a provocat un incendiu la mănăstire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei