Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 apr 2014 - Anul XIX, nr. 78 (5587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Una plus doi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşitul partidelor tur din semifinalele Champions' League se poate spune fără ezitare că una din cele 4 seminfinaliste este deja cunoscută: Real Madrid. Cei care fac trimitere la ediţia precedentă, în care Real a bătut tot pe Dortmund, şi tot cu 3-0, dar a fost eliminată, uită două elemente esenţiale: că 3-0 la Madrid s-a înregistrat în retur, după neverosimilul 4-0 pentru Borussia în tur şi, mai importnant decât asta, că în jocul ambelor combatante, în anul scurs de atunci, s-au petrecut schimbări fundamentale. Real a crescut mult în valoare şi omogenitate, în timp ce jocul Dortmund-ului s-a deteriorat vizibil, pe fondul pierderii unor jucători foarte importanţi. Real a pierdut şi ea două piese grele: nemţii Ozil şi Khedira, cel puţin la fel de buni ca plecaţii de la Dortmund, însă valoarea noilor sosiţi (dintre care Bale e de-a dreptul strălucitor) a acoperit pe deplin paguba suferită. Diferenţa dintre Real şi Borussia e vizibilă, ceea ce face ca Real să plece favorită certă şi în retur. Drept să vă spun, un 0-4 mi s-ar părea un scor rezonabil, în amintirea lui 4-0 de anul trecut. Alături de Real, doar dacă luăm în calcul rezultatul, şi PSG ar putea părea ca favorită la calificare. E greu de presupus că Chelsea poate întoarce rezultatul. Mai exact, era. Fiindcă de când cu accidentarea pe termen lung a lui Ibrahimovici, şansa ca PSG să înscrie în deplasare s-a diminuat considerabil. În asemenea condiţii, devine plauzibil ca Chelsea să poată învinge cu 2-0. Zic, totuşi, că PSG are prima şansă. În celelalte două meciuri, terminate cu 1-1, tot calculul hârtiei spune că devin favorite cele care vor juca returul acasă, datorită golului marcat în deplasare. Ar fi, aşadar, Atletico şi Bayern Munchen, cu bavarezii mai buni la Manchester decât gazdele. Dacă adăugăm şi faptul că Bayern are şi antrenor (şi nu unul oarecare), ba mai e şi deţinătoarea trofeului, devine limpede că, alături de Real, putem considera că mai cunoaştem şi o a doua semifinală. Cât priveşte soarta lui Atletico, zău că mă îndoiesc de calificarea ei, deşi, din motive bine cunoscute, m-ar bucura. N-o văd însă pe Barcelona lăsând să-i scape şansa de a lua bătaie, măcar în Champions' League (dar, desigur, şi în finala Cupei Spaniei) de la Real. Greşesc undeva?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Una plus doi.
 Vizualizări articol: 1996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Una plus doi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei