Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 apr 2014 - Anul XIX, nr. 78 (5587)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie contestată

Bătrâna decedată care zăcea la morgă din februarie, dată de nevoie uneia dintre familiile care îşi disputau înmormântarea ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

43 de zile, atât a zăcut cadavrul Teodorei Pavăl (73 de ani), din Plopeni, în morga Spitalului Judeţean Suceava, după ce două familii i-au revendicat trupul neînsufleţit, pentru funeralii. 

Deşi reprezentanții unității medicale au trimis cele două tabere în instanţă să se judece, să stabilească judecătorii cine are dreptul de a o duce la groapă pe răposată, vineri după-amiază juriştii spitalului au decis, în lipsa unei sentinţe favorabile vreuneia dintre părţi, să scape de cadavru.

„Începea să de descompună. Era neagră toată. Şefa de la Anatomie Patologică ne-a cerut să facem ceva, pentru că acel cadavru nu mai putea fi ţinut la morgă”, explică directorul medical şi purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, doctorul Tiberius Brădăţan.

Aşa că, după ce s-a consultat cu juriştii unităţii, conducerea spitalului a decis să predea cadavrul taberei care avea buletinul acesteia, şi anume Vioricăi Tipu, tot din Plopeni, cea căreia defuncta i-a lăsat cu câteva luni înainte de moarte, prin testament, „întreaga mea avere mobilă şi imobilă”, cerându-i totodată să o îngroape aşa cum se cuvine.

„Defuncta mi-a spus şi cu ce haine să o îmbrac, am hainele în portbagaj la maşină. Le port de trei săptămâni”, era revoltată luna trecută Viorica Tipu, pe holurile Spitalului Judeţean.

 

Se gândesc să dea spitalul în judecată: „Jurista s-a schimbat la faţă”

Decizia reprezentanților Spitalului Judeţean a nemulţumit cealaltă tabără implicată în scandal, soţii Corina şi Mihai Iacob, care la rândul lor au un contract de vânzare-cumpărare încheiat în 2002 cu defuncta şi soţul acesteia (decedat în 2007), pe casa şi vreo două hectare de teren ale acestora din urmă, contract cu clauză de întreţinere şi uz viager, printre obligaţii fiind şi aceea de a o înmormânta pe bătrână.

„Am auzit prin sat (n.r.-Plopeni) că Viorica Tipu a luat-o pe bătrână de la morgă. M-am dus imediat la spital, iar jurista de acolo s-a schimbat la faţă şi nu a putut să îmi explice clar care a fost motivul. Tot ei m-au trimis în instanţă şi, până la urmă, au dat trupul neînsufleţit cui au crezut de cuviință”, arată Corina Iacob, care a consultat deja un avocat pentru a stabili dacă vor acţiona în instanţă Spitalul Judeţean.

Atât Viorica Tipu, cât şi soţii Iacob au cerut, prin ordonanţă preşedinţială, Judecătoriei Suceava  să stabilească cine poate ridica de la morgă cadavrul Teodorei Pavăl, numai că, în primă fază, judecătorii le-au respins acțiunile, considerând că nu ales calea procedurală corectă. Cele două tabere au făcut apel, însă, până ieri, se judecase la Tribunal doar acţiunea Vioricăi Tipu, apelul acesteia fiind declarat respins.

Cele două părţi se judecă în instanţă şi pentru contractul de vânzare încheiat în 2002 de soţii Iacob, a cărui reziliere este cerută de Viorica Tipu, scandalul fiind departe de a se fi încheiat odată cu înmormântarea Teodorei Pavăl. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrâna decedată care zăcea la morgă din februarie, dată de nevoie uneia dintre familiile care îşi disputau înmormântarea ei.
 Vizualizări articol: 4538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Bătrâna decedată care zăcea la morgă din februarie, dată de nevoie uneia dintre familiile care îşi disputau înmormântarea ei4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum e posibil trimis de
( 5 apr 2014, 12:01:00
Eu am urmarit acest caz si nu inteleg de ce spitalul nu a chemat amindoua familii sa ridice cadavrul de la morga caci ei i-a trimis in judecata si in final fara nici o sentinta judecatoreasca cheama familia TIPU sa ridice cadavrul.Daca cealalta familie are acte notariale in regula cum se poate lua in considerare un testament scris de mina intre doua parti ,fara martori si fara a fi instiintata cealalta familie?Nu va puneti intrebarea defuncta avea discernamint cind s-a facut acel testament?
2.   ASDFGHJ trimis de
( 5 apr 2014, 14:46:27
Foarte bună observația ASDFGHJ!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei