Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 feb 2014 - Anul XIX, nr. 46 (5555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Impas

Suceava ar putea rămâne o perioadă fără operator de transport şi distribuţie a energiei termice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O situaţie aproape incredibilă are loc în Suceava, unde societatea care se ocupă de transportul şi distribuţia energiei termice, singura activitate pe care o mai are, a solicitat în instanţă rezilierea contractului în baza căruia a preluat acest serviciu de la Primăria Suceava. Acestareprezintă de fapt ultimul pas spre intrarea în faliment a societăţii.

Decizia le aparţine administratorilor judiciari de la Termica, societate aflată în insolvenţă, care au motivat solicitarea către instanţele de judecată în principal prin faptul că Primăria Suceava nu a acceptat majorarea tarifului la gigacalorie (de la 267 lei la 341,5 lei) şi acoperirea pierderilor din sistemul de transport şi distribuţie.

În cazul în care instanţele vor decide rezilierea contractului de concesiune a acestui serviciu, înainte de desemnarea unui nou operator de termoficare, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat s-ar putea trezi în situaţia că nu are cine să le asigure apa caldă sau chiar căldura, chiar de există un producător de energie termică – Bioenergy.

„Desemnarea unui nou operator trebuie grăbită”, consideră primarul Ion Lungu, care, săptămâna aceasta a avut onouă întâlnire cu consilierii locali, pentru stabilirea unei strategii comune.

„Ideea de a înfiinţa un serviciu de termoficare în cadrul primăriei este imposibilă, pentru că nu avem voie să facem angajări, iar varianta de a face o societate nouă nu este posibilă, pentru că până la 31 iulie nu putem modifica bugetul local, unde ar trebui să prindem poziţia de majorare de capital social pentru o societate nouă, care, în plus, trebuie dotată, finanţată, autorizată şi în final să participe la licitaţie, unde ar putea să nici nu prindă contractul”, a explicat Lungu, care susţine varianta delegării acestui serviciu unui operator privat, prin licitaţie.

„În măsura în care vom face o şedinţă de CL la jumătatea lunii martie, în cel mai bun caz am putea avea până la jumătatea lunii iunie un operator, pentru că sunt nişte termene foarte mari date de lege, pe care trebuie să le respectăm”, a precizat edilul sucevean.

În cea mai recentă acţiune în instanţă deschisă contra Primăriei Suceava, administratorii judiciari de la Termica solicită plata unor despăgubiri în valoare totală de 26.269.194 de lei, reprezentând pierderile generate de activitatea de producere, distribuţie, furnizare şi transport a agentului termic pentru perioada ianuarie 2009 - decembrie 2013.

Un alt proces demarat de administratorii judiciari ai societăţii de termoficare prevede plata unei sume de 5.347.186 de lei cu titlu de subvenţie neachitată pentru prestarea serviciului public de producere, transport, furnizare şi distribuţie a energiei termice în municipiul Suceava, în perioada martie-noiembrie 2013. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava ar putea rămâne o perioadă fără operator de transport şi distribuţie a energiei termice.
 Vizualizări articol: 2267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Suceava ar putea rămâne o perioadă fără operator de transport şi distribuţie a energiei termice1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai bine cu-n destept la paguba decat cu-n prost.. trimis de
(27 feb 2014, 12:41:34
O situatie incredibila ca si prostia edilului. Acum sa faca bine si sa marite termoficarea cu bijuteriile lui placinta si sa spuna la cat ajunge pretul total pe gigacalorie. Cred ca vor fi fericiti toti sucevenii de confortul dat de iedil.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei