Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 feb 2014 - Anul XIX, nr. 46 (5555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„ProSoft@NT”

Rezultate remarcabile obţinute de elevii suceveni la un concurs pluridisciplinar, cu participare internaţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 19-22 februarie 2014, la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ a avut loc concursul de informatică, matematică şi fizică „ProSoft@NT”. Concursul este înscris în calendarul concursurilor naţionale şcolare al Ministerului Educaţiei, având participare internaţională. Participanţii, din România şi Rusia, au dovedit un înalt nivel de pregătire, apreciat pozitiv şi de cei trei preşedinţi ai juriilor: conf. dr. Mihai Gontineac de la Facultatea de Matematică Iaşi (matematică), lect. dr. Ioan Dumitru de la Facultatea de Fizică Iaşi (fizică), şi prof. dr. ing. Emil Creţu de la Facultatea de Informatică Bucureşti (informatică).

Lotul judeţului Suceava, însoţit de profesorii Claudiţa Brădăţan şi Gabriel Anastasiu, şi coordonat de inspector prof. Giorgie Daniel Vlad, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, a obţinut rezultate remarcabile.

La disciplina informatică, secţiunea „Soft educaţional”, echipa Colegiului Economic ”Dimitrie Cantemir”Suceava, alcătuită din elevii Cristina Ungurean şi Iulian Tacu, coordonaţi de prof. Daniela Marcu, s-a clasat pe locul I. Menţiune, la aceeaşi secţiune, a obţinut şi elevul Marius Horătău de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Suceava, pregătit de prof. Claudiţa Brădăţan.

La secţiunea „Pagini web”, elevii Rareş Florin Ionescu şi Ilarion Măgurean de la Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, coordonaţi de prof. drd. ing. Gabriel Anastasiu, s-au clasat pe locul II.

Echipa alcătuită din Ciprian Dăscăliţei (Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava), Şerban Şlincu (Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava), Alina Făluţă (Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Suceava) a demonstrat că, la Suceava, elevii de la licee concurente pot colabora excelent, obţinând locul al II-lea la secţiunea „Programare pe echipe”. Elevii au fost pregătiţi de profesorii: Ovidiu Marcu, Giorgie Vlad, Daniela Marcu, Carmen Popa, Claudiţa Brădăţan şi Marius Ududec.

Tot la informatică, la ultima probă de concurs, „Programare individuală”, elevul Ciprian Dăscăliţei a obţinut premiul II, având totuşi cel mai mare punctaj din concurs, la clasa a X-a. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate remarcabile obţinute de elevii suceveni la un concurs pluridisciplinar, cu participare internaţională.
 Vizualizări articol: 2045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Rezultate remarcabile obţinute de elevii suceveni la un concurs pluridisciplinar, cu participare internaţională5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei