Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 feb 2014 - Anul XIX, nr. 46 (5555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 27 februarie – 5 martie

Târgul de Handmade, la Iulius Mall

De vineri până duminică, în perioada 28 februarie – 2 martie, etajul Iulius Mall va fi invadat de mărţişoare. Peste 25 de artişti suceveni vor prezenta cele mai frumoase obiecte lucrate cu migală, în cadrul ediţiei speciale a Târgului de Handmade. Simboluri ale primăverii realizate din mărgele, pietre semipreţioase, hârtie, piele, materiale textile sau flori îi vor încânta pe clienţii Iulius Mall care doresc să îşi impresioneze apropiaţii cu atenţii unicat. Doritorii vor găsi şi alte obiecte deosebite realizate de talentaţii artizani.

 

Târgul de Artă şi Antichităţi, la Iulius Mall

Sucevenii care adoră piesele cu patina timpului vor putea opta, în acest weekend, pentru un altfel de mărţişor. Aproximativ 35 de colecţionari din toate colţurile ţării vor prezenta publicului cele mai frumoase obiecte ancorate în trecut. Târgul de Artă şi Antichităţi cuprinde piese de mobilier, tablouri, statuete, patefoane, argintărie, bijuterii, ceasuri, porţelanuri, numismatică, filatelie, cărţi poştale, medalii, diferite piese ornamentale şi multe alte articole aparte.

 

Festivalul “Şapte zile în Asia”

Festivalul “Şapte zile în Asia” se doreşte un eveniment anual care promovează dialogul artistic şi multicultural. Prima ediţie va avea loc în perioada 3-9 martie, la Muzeul Bucovinei din Suceava. Programul include proiecţii de filme artistice şi documentare, seri de poezie contemporană chineză, indiană sau nepaleză, o expoziţie de obiecte religioase tibetane, conferinţe despre India, Himalaya sau China. Organizatorii sunt Zidul de Hârtie, Muzeul Bucovinei, Asociaţia Culturală Artfest. Se pot accesa informaţii despre fiecare eveniment şi actualizări pe facebook.com/saptezileinasia.

 

Expoziţie de pictură la City Gallery

În perioada 28 februarie – 24 martie, Shopping City Suceava găzduieşte expoziția de pictură aparţinând Vioricăi Ana Moruz, artistă plastică a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Suceava. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 28 februarie, ora 17:00, în City Gallery din Shopping City. Sucevenii vor putea admira aproximativ 60 de picturi realizate în acrilic pe pânză, o metodă de pictură care a dat naștere celor mai atrăgătoare și reușite creații. Tablourile artistei Viorica Ana Moruz reflectă o retrospectivă asupra rolului estetic al elementelor de bază din pictură: linia, punctul, forma și culoarea.

 

Weekenduri cu filme gratuite pentru copii

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:00, toţi copiii sunt asteptaţi la Shopping City Suceava să vizioneze filme de animaţie cu cele mai îndrăgite personaje de desene, toate dublate în limba română. Proiecţiile vor avea loc în incinta 3D Café din Shopping City. Intrarea este liberă pentru cei mici. Sâmbătă, 1 martie, şi duminică, 2 martie, începând cu ora 10:00, copiii vor putea urmări filmul “Dumbo”.

 

Cursuri gratuite de dans pentru copiii începători

Shopping City Suceava invită toţi copiii la cursurile gratuite pentru începători oferite de Şcoala de dans Fly Dance Studio. Aceştia au ocazia de a învăţa diferite stiluri de dans: vals lent, vals vienez, quick step, tango, slow fox, samba, cha-cha, passo doble, rumba sau jive. De altfel, pasionaţii vor putea dansa şi în paşi de salsa, bachata, merengue sau tango argentinian. Cursurile se desfăşoară în City Gallery,din incinta Shopping City, în fiecare luni şi miercuri,între orele 17:00-18:30.

 

Joi, 27 februarie

Expoziţie de sculptură în lemn

La Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava va avea loc astăzi, când se împlinesc 111 ani de la naşterea maestrului Ion Irimescu, deschiderea expoziţiei de sculptură în lemn realizată de eleva Iulia Ciobanu. Vernisajul expoziţiei elevei talentate din clasa a VII-a A este programat pentru ora 10.00.

 

Expoziţia „Arta Şcolilor de Arte”

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, Alianţa „Pro Bucovina” şi Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina organizează, la ora 15.00, la Iulius Mall Suceava, expoziţia celei de-a VII-a ediţii a Concursului Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu”. Expoziţia, găzduită de Galeriile Iulius Mall în intervalul 27 februarie - 27 martie, etalează 79 de tablouri semnate de 57 de elevi ai şcolilor de artă din Capitală şi din 19 judeţe ale ţării. Cu acest prilej vor fi conferite premiile acordate de juriu şi va fi susţinut un scurt recital instrumental prezentat de profesori ai claselor de muzică din cadrul Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava.

 

„Finding Joe”, la Talcioc Cultural

După un prim eveniment care a strâns zeci de oameni dornici să fie fericiți, Programul Național de Educație pentru Fericire continuă cu o nouă difuzare de documentar, „Finding Joe”, care va avea loc la Talcioc Cultural, începând cu ora 19:00. Documentarul relatează drumul eroului, aflat în căutarea fericirii. Preţul unui bilet este 15 lei.

 

Seară Bucovineană, la Padrino

„În Padrino încingem o horă mare, pe ritmurile deja cunoscute ale formaţiei Cetina şi ale lui Alexandru Recolciuc, la Seară Bucovineană, începând cu ora 22.30. Pentru că este seară studenţească, oferim o reducere de 15%, după ora 24.00. Rezervări la 0742 365 859.www.RestaurantPadrino.ro

 

Noaptea devoratorilor de Jagermeister, la Oscar Wild

„La Oscar Wilde, începând cu ora 23.30, vă invităm la Noaptea devoratorilor de Jagermeister, cu un super discount de 50% din prețul de listă! Intrarea este gratuită”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0751 350 575 sau 0330 803 102.

 

Concursul „Penelul fermecat”, faza locală, la Shopping City

Concursul Naţional de creaţie plastică pentru preşcolari ,,Penelul Fermecat”, ediţia a VIII-a, faza locală, are loc, de la ora 10.00, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava. Acţiunea este iniţiată de Inspectoratul Şcolar Suceava, compartiment învăţământ preşcolar – prof. Daniela Răileanu, în colaborare cu Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Suceava şi este organizată de colectivele didactice: Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 ,,Gulliver’’ Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 16 ,,1, 2, 3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti.

 

Vineri, 28 februarie

Expoziție de fotografie SMURD

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, cu sprijinul Shopping City Suceava, organizează campania “Redirecționează 2% pentru SMURD!”, sub mesajul “Cine salvează o viață, salvează o lume”. În cadrul proiectului, va avea loc o expoziție de fotografie, în care sunt surprinse cele mai impresionante momente din acțiunile întreprinse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina”. Vernisajul expoziției va avea loc, de la ora 13:00, în incinta Shopping City.

 

Expoziţie de pictură

Artista plastică Viorica-Ana Moruz deschide, la ora 17.00, o expoziţie personală de pictură la City Gallery, în incinta Shopping City Suceava. Expoziţia artistei Viorica-Ana Moruz, profesor la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava (care la sfârşitul lunii ianuarie, când s-a sărbătorit Ziua Artelor Plastice Bucovinene, a fost premiată şi onorată cu titlul de „Aristocrat al Frumosului”), va fi prezentată de criticul de artă Valentin Ciucă.

 

 Miss Premiere Tour 2014, la Padrino

„Începând cu ora 22:00, te invităm la concursul intitulat Miss Premiere Tour 2014.

Prezentator va fi Mihai Mitoșeru. Invitați speciali în juriu vor fi Simona Trașcă și Denisa Bita. Concert Miss Top susţinut de JayBi”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Petrecere la Padrino Lounge

„Friday at 22:00, Live Perfomance by Violin Premier Act Sir Luigi & Sax Live Act Edi, music by DJ XS<Friday we are different>. Tell only your best friend. Dress Code: Dress Fabulous. www.facebook.com/padrinoloungesuceavaAccesul se face pe bază de invitație nominală pentru băieţi, care se poate procura în timpul săptămânii de la Pub Padrino şi de la Padrino Lounge. Fetele au accesul gratuit”, anunţă organizatorii.

 

„Un mărțișor pentru literatura română”

Shopping City Suceava, Alexandria Librării, împreună cu Inspectoratul Școlar al Județului Suceava și Casa Corpului Didactic “George Tofan” Suceava organizează  manifestarea “Un mărțisor pentru literatura română”, ediția a II-a. Evenimentul, parte a proiectului educațional județean “Călători în lumea lui Creangă”, va începe de la ora 12:00, în City Gallery din Shopping City. La acțiune vor participa: Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială Ciprian Porumbescu, Școala Gimnazială Măzănăești, Școala Gimnazială Zaharești – Stroiești, Școala Gimnazială Ipotești, Școala Gimnazială Văratec și Școala Gimnazială Siminicea. Proiectul a fost coordonat de prof. înv. pr. Daniela Pasăre de la Școala Gimnazială Nr. 8, prof. înv. pr. Oltea Vasincu de la Școala Gimnazială Măzănăești.

 

Karaoke, la Oscar Wild

„De la ora 23.30, vă invităm la Karaoke, alături de un superinvitat: DJ Ralmm!

Intrarea este gratuită, anunţă organizatorii. Rezervări la 0751 350 575 sau 0330 803 102.

 

Sâmbătă, 1 martie

Retro Party, la Centru Vechi

La Restaurantul Centru Vechi - Retro Party – discotecă, de la ora 21:00. Intrare cu consumaţie - 30 de lei.

 

Ateliere de creaţie la Iulius Mall

Sfârşitul de săptămână aduce motive de bucurie şi pentru copii, la Iulius Mall. De la ora 12.00, în zona KidsLand, prichindeii se vor transforma în mici artişti, în cadrul atelierelor de creaţie, iar de la ora 16.00, clovnul Bobo îi aşteaptă la o nouă întâlnire, condimentată cu jocuri, concursuri şi glume.

 

Distracţie la Padrino

„Începând cu ora 22.30, în Padrino avem <Spring Sensation>cu DJ XS şi DJ Eduard B. Noi facem cele mai bune petreceri pentru tine”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0742 365 859. www.RestaurantPadrino.ro

 

Spectacol “Mărțișor pentru mama”

Shopping City Suceava va găzdui, începând cu ora 17:00, spectacolul “Mărțișor pentru mama”. Acesta este organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina”, Centrul pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale, Shopping City, “Balada Bucovinei” Suceava și Bucovina Dance Studio. În program vor fi incluse numeroase moment artistice, susținute de Valentin Bertea, Roxana Lux, Alexandra Alexandriuc, Bucovina Dance Studio, “Balada Bucovinei” Suceava și “Cervana Kalena” Negostina. Atmosfera va fi întreținută de prezentatoarea Andreea Chisăliță.

 

Trupa 9, la Oscar Wild

„Începând cu ora 22.00, vă invităm la un superconcert live marca Trupa 9!

Intrarea este 10 lei”, anunţă organizatorii. Rezervări la 0751 350 575 sau 0330 803 102.

 

Duminică, 2 martie

Handbal

Liga Națională, ora 17.00, sala LPS Suceava

CS Universitar din Suceava – Potaissa Turda

 

Seară de tango argentinian, la Restaurantul Centru Vechi

La Restaurantul Centru Vechi, seară de tango argentinian. Lecţie de iniţiere gratuită, de la ora 18:00. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei