Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 feb 2014 - Anul XIX, nr. 28 (5537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sub media naţională

Judeţul Suceava, printre cele mai sigure din punct de vedere al infracţionalităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza de bilanţ a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava pe anul 2013 scoate în evidenţă faptul că rata de infracţionalitate din judeţ este cu mult sub media naţională. La unele tipuri de infracţiuni Suceava stă chiar cel mai bine dintre toate judeţele din ţară. De exemplu, în 2013, în Suceava s-a înregistrat cea mai mică rată la capitolul infracţiuni stradale.

Conform analizei de bilanţ a IPJ Suceava, în 2013 au fost sesizate 341 de infracţiuni stradale, cu 136 mai puţine decât în 2012, ceea ce clasează judeţul pe locul 41 la nivel naţional după volumul criminalităţii. Cum analiza face referire la cele 41 de judeţe din România, rezultă că Suceava stă cel mai bine din ţară din acest punct de vedere.  IPJ Suceava mai subliniază că în mediul stradal nu au fost sesizate infracţiuni cu arme albe sau de foc ori urmate de moartea victimei.

La un alt capitol foarte important, furturi, situaţia stă aproape la fel de bine. Astfel, în 2013, în judeţ s-au înregistrat 4.176 de infracţiuni de furt, cu 268 mai puţine decât în 2012.

„A rezultat o rată de 600 de infracţiuni de furt la suta de mii de locuitori, ceea ce clasează IPJ Suceava pe locul 40 la nivel naţional, aproape de jumătatea mediei naţionale de 1.050 de infracţiuni de furt la suta de mii de locuitori”, a precizat subcomisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. 

Valori sub media naţională s-au obţinut şi la capitolul infraţiuni înregistrate în şcoli şi în zona adiacentă acestora. Astfel, în 2013 au fost sesizate 23 de infracţiuni în care au fost implicaţi elevi, cu 14 în minus faţă de 2012. Din cele 23 de infracţiuni, 13 au fost comise în incinta şcolilor, iar zece în apropierea acestora. Din cele 23 de infracţiuni sesizate, 20 au avut loc în mediul urban şi trei în mediul rural, iar în toate cazurile autorii sunt cunoscuţi.

De altfel, adunând toate tipurile de fapte penale, conform raportului IPJ Suceava, în 2013, în judeţ au fost înregistrate 2.477 de infracţiuni la 100.000 de locuitori, ceea ce situează judeţul pe locul 34 într-un clasament naţional.  

În creştere în ultimul an la nivel de judeţ au fost doar infracţiunile economico-financiare şi accidentele rutiere grave, care înregistrează un salt îngrijorător în ceea ce priveşte numărul de decedaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava, printre cele mai sigure din punct de vedere al infracţionalităţii.
 Vizualizări articol: 2483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Judeţul Suceava, printre cele mai sigure din punct de vedere al infracţionalităţii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ai sa mori tu? trimis de
( 6 feb 2014, 13:05:59
Chiar in ziarul de astazi e plin de furturi talharii accidente si alte magarii coateti capul din ☭ si privste lumea asa cum e. Nu mai spune minciuni ca sunteti toti o apa si un pamant niste corupti, spagari si incompetenti.Niste rahati cu uniforme care faceti umbra pamantului degeaba.Hai pa ca unii chiar au treaba.
2.   Rusinica!! trimis de
( 6 feb 2014, 15:39:28
Dar la Sucevita se fura de ani de zile si nu este prins nimeni.Asta este siguranta si scaderea infractionalitatii? Rusine politia locala!!
3.   Cum rămâne ? trimis de
( 7 feb 2014, 09:25:47
Ţâgările dispărute din "camara"poliţiei în ce se încadrează ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei