Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 feb 2014 - Anul XIX, nr. 28 (5537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primăria Suceava

Bugetul alocat pentru finanţarea bisericilor, diminuat cu şapte miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unităţile de cult din municipiul Suceava vor beneficia de mai puţini bani de la bugetul local. Măsura a fost luată din iniţiativa consilierilor locali, care au considerat că este mai important să sprijine activitatea învățământului sucevean, direcţionând o parte din banii care trebuiau să ajungă la biserici către lucrările de reparaţii şi investiţii în şcoli.

„Deşi iniţial la Cultură şi Culte am avut un buget de 25 de miliarde lei vechi, la fel ca la sport, consilierii au decis să-l diminueze cu şapte miliarde, pentru a da banii la şcoli. Practic, trebuie să împărţim acum 18 miliarde lei vechi, în loc de 25 miliarde lei vechi”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acesta a precizat că pentru fondurile nerambursabile puse la dispoziţie de Primăria Suceava au fost depuse 12 solicitări de finanţare pentru activităţi sportive, în primul rând pentru fotbal şi handbal, dar şi pentru celelalte ramuri sportive, precum rugby, atletism, box, 14 solicitări pentru activităţi cultural culturale şi 22 de solicitări de finanţare la biserici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul alocat pentru finanţarea bisericilor, diminuat cu şapte miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 2070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Bugetul alocat pentru finanţarea bisericilor, diminuat cu şapte miliarde de lei vechi5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adica....nu mai fac case popii anu asta? trimis de
( 6 feb 2014, 22:34:31
hmmm rusine ca i tara ast si religia a ajuns o afacere...sa pupati popii si sa le dati bani
2.   Trebuia mai mult trimis de
( 7 feb 2014, 02:28:33
Bine, deci nu sunt ateu, dar trebuie sa recunosc ca sunt unele probleme care nu le-am rezolvat de zeci de ani. Si banii care puteau sa rezolve problemele alea au fost pusi in biserici care au inflorit de atunci.

Un consiliu sau o conducere trebuie sa isi de-a seama la un moment dat ca gata, v-am dat ce ati pierdut, acum trebuie sa incepem sa ne acoperim restul problemelor. Biserici, bune pentru suflet, dar nu si pentru educatie. Sau cel putin cei care gestioneaza banii trebuie sa ia de la educatie sa dea la biserica.

As vrea sa vad un singur grup de preoti care sa construiasca o scola sau un spital pentru un sat care chiar are nevoie, sau sa spuna: nu vreau bani, preotii s-au descurcat sute de ani fara ajutor de la stat, cred ca si Dumnezeu ar fi de acord ca trebuie sa investim in educatie, igiena, canalizare, imbunatatirea vietii oamenilor.

Da oameni buni, asa este, Romania este recunoscuta ca singura tara din Europa cu cele mai multe toalete fara canalizare... mai credeti acum ca banii aia nu ar putea fi folositi altfel? Eu zic ca da si ca ar trebui.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei