Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 ian 2014 - Anul XIX, nr. 2 (5511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

La Fălticeni, taxele şi impozitele locale sunt mai mari în acest an cu 16,5 %

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din acest an, fălticenenii vor plăti taxe şi impozite locale mai mari cu 16,5 %, limita minimă prevăzută de legislație, în condiţiile în care municipalitatea a păstrat nivelul taxelor locale din 2013 la nivelul celor din 2012. Decizia de majorare a fost luată în ultima şedinţă a deliberativului local la propunerea primarului Cătălin Coman.

Potrivit art.287 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aşa cum a fost modificat prin Legea nr. 343/2006, nivelul impozitelor şi taxelor locale prevăzute pentru anul fiscal 2013 poate fi majorat anual cu până la 20% de către Consiliile Locale, cu excepţia taxelor pentru autovehicule de transport marfă cu masa totală autorizată de peste 12 tone şi combinaţii de autovehicule (autovehicule articulate sau trenuri rutiere) de transport marfă cu masă totală maximă autorizată de peste 12 tone. De asemeni, aceeaşi excepţie se aplică şi în cazul taxelor judiciare de timbru, taxelor de timbru şi taxelor extrajudiciare de timbru.

„Sunt valorile minime stabilite de lege. Aveam posibilitatea şi anul trecut să le creştem. Din fericire am fost în situaţia în care nu ne-a impus legea să le creştem. Suntem în situaţia în care am propus taxe şi impozite locale la minimul stabilit de legislaţie. Păstrăm şi bonificaţia de 10%, pentru persoane fizice şi juridice care îşi achită impozitul până la 31 martie. Dacă le măream pentru anul 2013, nu le mai majoram pentru anul 2014. Cei care le-au majorat în decembrie 2012 nu le-au mai majorat în decembrie 2013”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Economistul Gheorghe Aldea, viceprimarul municipiului Fălticeni, a făcut o simulare privind creşterea impozitelor locale şi conform acesteia, o familie cu un apartament cu două camere şi cu o masină Dacia Logan a plătit în 2013 un impozit de 148 de lei, iar în acest an va plăti 163 de lei. O familie cu o casă de 160 de m.p. cu o maşină de 2.400 cm.c. a plătit 1457 de lei anul trecut şi va plăti anul acesta un impozit de 1.545 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni, taxele şi impozitele locale sunt mai mari în acest an cu 16,5 %.
 Vizualizări articol: 2510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
La Fălticeni, taxele şi impozitele locale sunt mai mari în acest an cu 16,5 %5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt simulare trimis de
( 7 ian 2014, 12:13:32
poate dl vice impreuna cu dl primar ( prof de sport ) ar putea face o simulare : cat personal angajat suplimentar in Primarie ar trebui disponibilizat pt a acoperi prin reducerea salariilor f mari din Primarie aceasata majorare de impozite .
cred ca pot spune ca putin personal ar fi disponibilizat avand in vedere ca au salarii f mari
2.   Comentariu trimis de
( 7 ian 2014, 12:16:13
ne jupoaie astia de vii, sa nu uitati ca USL e in scadere majora in fata cetatenilor, asa ca aveti grija ce faceti
3.   Of of trimis de
( 7 ian 2014, 14:10:07
Trebuie bani la bugetul primariei ca tocmai ce si-au achizitionat o masina noua SUV de 85000 ron ...a se face o simulare cati bani din buzunarul falticinenilor trebuie scosi pentru comfortul functionarilor publici ...
4.   Comentariu trimis de
( 7 ian 2014, 18:50:43
Daca in urma cu 2-3 ani,actualul primar participa la greve pentru a-si mari salariul,odata devenit primar a debutat cu noi modalitati de a jefui cetatenii.Ma refer concret cu acea inovatie cu locurile de parcare.Va recomand sa vizionati pe facebook
profilul Salvati Orasul Falticeni,sa vedeti ororile si magaria comisa!
Si toate astea au fost prevazute in campania electorala,atunci cind un contracandidat care participa la alegeri din postura de independent,ii avertiza pe falticineni despre cresterea pe viitor a taxelor si impozitelor pentru cacel ales sa poata sa-si multumeasca colegii-baroni din usl pentru ajutorul dat.Asta este rationamentul maririlor de impozite.Grevistul de ieri este astazi dator.
Va doresc ca pe viitor sa va alegi in fruntea voastra,dragi falticineni,oameni care sa-si iubeasca orasul.
4.1  RE: Comentariu trimis de
( 7 ian 2014, 19:13:47
Arvinte, din cămaşa de forţă a populismului
vezi distorsionat ( sau, poate...aşa vrei?! )
citeşte bine articolu'! nu-i moftu' primarului
ce faci... ?!
explici "poziţia caprei" unor prichidnei?laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei