Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 ian 2014 - Anul XIX, nr. 2 (5511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Poate doar Eusebio, nu şi Schumi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Urât sfârşit de an, cu Schumacher zbătându-se între viaţă şi moarte. Şi mai urât început de an, în care prima ştire importantă din sport este cea care ne anunţă că un alt sportiv de mărime planetară, Eusebio, ne-a părăsit. De aceea am pus titul de mai sus: poate Acolo trebuia să ajungă un mare sportiv, iar dacă acesta a fost să fie Eusebio, atunci poate plecarea lui Schumi ar mai putea aştepta... măcar vreo 40 – 50 de ani. Chiar cred în forţa lui interioară şi în evoluţia medicinei care, puse cap la cap, ni l-ar putea reda pe formidabilul campion. Pe care zău că mi-l imaginez participând chiar la vreun campionat de raliuri sau măcar la cele de karting care cu siguranţă că îi vor fi dragi până la sfârşitul zilelor, sper cât mai îndepărtat. Pe Eusebio, mozambicanul devenit portughez (o chestie destul de rară pe vremea aia, la începutul anilor '60) am avut prilejul să-l văd şi să îl admir în zilele sale cele mai bune, pe când câştiga cu Benfica trofeul continental suprem, Cupa Campionilor, sau când cucerea cu naţionala Portugaliei medalia de bronz la World Cup, ediţia Anglia 1966. Ăla a fost primul Campionat Mondial transmis şi în România, de fapt nişte meciuri, nu integral, printre ele nefigurând şi cel în care Eusebio a scris istorie, adică în sferturile de finală când adversara Portugaliei a fost surpriza absolută a turneului, Coreea de Nord! Mai mult, în timp ce noi urmăream la televizor nu ştiu care alt sfert de finală, Coreea o luase razna, conducând-o pe Portugalia cu 3-0! În acel moment s-a trezit Eusebio, care a dat 4 goluri întorcând rezultatul (a fost 5-3 în final) şi ducând-o pe Portugalia în semifinală. Inutil să mai spun cu Eusebio a devenit şi golgheterul competiţiei, cu 9 goluri marcate. Cât priveşte speculaţiile din ziarele de ieri („a fost mai mare decât Pele”!) n-are sens să discutăm. Fiecare din ei a fost cel mai mare, la fel şi Maradona, Zidane, Dobrin, Messi, Ronaldo. Cum să-i compari? Şi de ce? Important e să te bucuri când îi vezi. Încă o dată, sper că ne vom mai bucura de prezenţa lui Schumi. Doamne ajută!
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poate doar Eusebio, nu şi Schumi.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Poate doar Eusebio, nu şi Schumi5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei