Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 250 (5457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevi problemă

171 de liceeni din judeţ au fost exmatriculaţi în anul şcolar 2012-2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În anul şcolar 2012-2013, 171 de elevi ai liceelor din judeţ şi-au încheiat socotelile cu şcoala, aceştia fiind exmatriculaţi. Exmatricularea constă în eliminarea, până la sfârşitul anului şcolar, a elevului din unitatea de învăţământ în care acesta a fost înscris. Potrivit metodologiei, sancţiunea se aplică elevilor din sistemul de învăţământ liceal, postliceal şi profesional, cu excepţia elevilor din învăţământul obligatoriu.

O cauză a exmatriculării elevilor este reprezentată de săvârşirea unor acte severe de indisciplină prin care se încalcă dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv regulamentele şcolare. Totodată, absenţele cumulate de elevi reprezintă un alt motiv de exmatriculare. Pentru elevii care absentează nejustificat 20 de ore la diferite discipline de studiu sau 15% din totalul orelor de la o singură disciplină se trimite preaviz de exmatriculare.

În cazul în care un elev adună 40 de absenţe nejustificate din totalul orelor de studiu sau cel puţin 30% din totalul orelor la o singură disciplină, cumulate pe un an, acesta este exmatriculat. Sancţiunea este însoţită de scăderea notei la purtare sub 6.

În anul 2012-2013, în cataloagele şcolilor din judeţ au fost trecute 2.685.802 absenţe, 1.332.591 dintre acestea fiind nemotivate. „Recordul” a fost stabilit în luna martie, când au fost bifate peste 400.000 de absenţe. Liceenii sunt liderii incontestabili ai chiulului, adunând mai multe absenţe decât colegii lor de gimnaziu şi de la învăţământ primar la un loc.

Potrivit metodologiei, exmatricularea poate fi cu drept de reînscriere, în anul următor, în aceeaşi unitate de învăţământ, fără drept de reînscriere în aceeaşi unitate de învăţământ sau exmatricularea din toate unităţile de învăţământ, fără drept de reînscriere, pentru o perioadă de timp.

 

Cei mai mulţi elevi repetenţi sunt din ciclul gimnazial

De cealaltă parte, potrivit prof. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, “în anul şcolar 2012-2013, 1.935 de elevi au rămas repetenţi”. Conform acesteia, cei mai mulţi elevi repetenţi (1.023) aparţin ciclului gimnazial, 315 elevi sunt la ciclul primar, iar 597 sunt liceeni.

Potrivit metodologiei, sunt declaraţi repetenţi elevii care au obţinut medii anuale sub 5 sau calificativul „insuficient” la mai mult de două discipline de învăţământ, elevii care au obţinut la purtare media anuală mai mică de 6 sau calificativul ”insuficient”, respectiv mai mică de 7, în cazul liceelor pedagogice şi teologice, indiferent de mediile obţinute la disciplinele de studiu.

Repetenţi sunt şi şcolarii corigenţi care nu se prezintă la examen sau care nu promovează examenul la cel puţin o disciplină.

Elevii declaraţi repetenţi se pot înscrie în anul şcolar următor în clasa pe care o repetă, la aceeaşi unitate de învăţământ sau la alta, în limita efectivului de 30 de elevi/clasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 171 de liceeni din judeţ au fost exmatriculaţi în anul şcolar 2012-2013.
 Vizualizări articol: 1458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
171 de liceeni din judeţ au fost exmatriculaţi în anul şcolar 2012-20135.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei