Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 250 (5457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   22 imagini |   ø fişiere video

Nici un sfert de sală

Spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” a atras puţin public la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spectacolul de balet „Lacul Lebedelor”, pe muzica compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, care a avut loc joi seară, pe scena Casei de Cultură Suceava, a atras puţin public.

Dansatorii din Ucraina, de la Taras Shevchenko National Academic Theatre – Kiev, împreună cu Maria Allash, prim-solistă la Bolshoi Ballet Moscova, care a interpretat rolurile Odette-Odile, au impresionat şi au fost aplaudaţi de mai puţin de un sfert de sală, restul locurilor fiind neocupate.

Pentru acest spectacol, au făcut deplasarea la Suceava peste 40 de artişti şi personal de specialitate. Cu toţii merită felicitaţi, pentru că, în ciuda numărului mic de bilete vândute, bilete care au avut preţul de 90 de lei sau 70 de lei pentru elevi, studenţi, pensionari, nu au suspendat spectacolul, ci au dansat aproape două ore, cu aceeaşi dăruire ca în faţa unei săli pline.

 

Graţie şi profesionalism

Publicul a fost impresionat în mod deosebit de evoluţia prim-solistei Maria Allash. Născută la Moscova, în anul 1976, ea a studiat baletul cu Sofia Golovkina, iar după terminarea studiilor s-a alăturat Companiei de Teatru şi Balet Bolshoi, unde este acum prim-solistă.

Spectacolul le-a amintit sucevenilor de legenda despre prinţese fermecate în lebede de un vrăjitor rău. Vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinţ, prin apariţia unui personaj pozitiv (lupta dintre bine şi rău). Soliştii au dovedit prin dans că au talent, valoare, iar „lebedele” care i-au însoţit au arătat multă graţie şi profesionalism. Costumele pe care le-au purtat artiştii, recuzita, decorul au fost deosebite, completând foarte bine tabloul poveştii despre prinţi şi prinţese, o adevărată feerie de muzică, dans, culoare, creată special pentru public.

Taras Shevchenko National Academic Theatre of Opera and Ballet este unul dintre cele mai vechi teatre muzicale din Ucraina, fondat în 1867. Taras Shevchenko, de la care îşi ia numele, a fost poet şi pictor, în prezent fiind considerat „eroul naţional al Ucrainei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” a atras puţin public la Suceava.
 Vizualizări articol: 1741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” a atras puţin public la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei