Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 250 (5457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Alarmă! Dar cui îi pasă?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Din partidele desfăşurate în această săptămână în cupele europene, în care n-am observat să se fi produs cine ştie ce surprize, un rezultat totuşi este în măsură să ne dea de gândit: Benfica – Olympiakos 1-1, după ce grecii au condus cu 1-0 până prin minutul 80. Se poate invoca faptul că terenul a fost o mlaştină (a şi fost oprit meciul minute bune în repriza a doua pentru a mai îmbrânci apa adunată) şi că în asemenea condiţii echipa mai tehnică are de suferit. De acord. Se mai poate spune şi că Benfica, cu toate condiţiile astea haine, a dominat copios, i-a încălecat pe greci de i-a zăpăcit, a ratat din toate poziţiile. Totuşi, la final, tabela arăta 1-1, iar asta vorbeşte foarte clar despre două lucruri, pe care de altfel le cunoaştem foarte bine: că grecii primesc gol extrem de greu şi că se apără excepţional. E un semnal de alarmă pe care fotbaliştii şi oficialii noştri trebuie să îl ia foarte în serios. În plus, faptul că au înscris un gol din cele două ocazii pe care le-au avut, trebuie şi el luat în seamă: asta înseamnă că au valorificat 50% din şansele avute, în condiţiile în care apărarea Benficăi este una foarte solidă, omogenă, în care jucătorii ştiu ce au de făcut ei înşişi, iar fiecare simte exact ce vor face coechipierii în orice moment. Nu este Olympiakos chiar spaima Europei, dar un asemenea rezultat obţinut în perspectiva barajului de calificare la Mondiale e cu atât mai îngrijorător cu cât ştim prea bine de ce e în stare apărarea Naţionalei noastre, în care parcă fiecare jucător acţionează cum îl taie capul şi cât îl ajută tehnica şi plasamentul, în nici un caz comparabile cu ale portughezilor Benficăi. Da, Grecia e în principiu cel mai slab dintre cei 4 adversari posibili, dar vorba e: cu cât suntem noi mai breji? Că, să nu uităm, grecii s-au bucurat că au picat cu noi cel puţin la fel de mult cât ne-am bucurat şi noi că ne vom întâlni cu ei.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alarmă! Dar cui îi pasă?.
 Vizualizări articol: 2903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alarmă! Dar cui îi pasă?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei