Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 240 (5447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Şoferii de tir au provocat accidente cu opt morţi de la începutul acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii vehiculelor grele au fost implicaţi, de la începutul anului, în accidente cumplite, care au dus la moartea a opt oameni, parte dintre ei oameni nevinovaţi, care s-au aflat în faţa coloşilor scăpaţi de sub control. Statisticile mai arată că toate cele cinci accidente grave, soldate cu opt decedaţi, s-au produs pe DN 17, drumul de la ieşirea din Suceava spre Ardeal. De altfel, DN 17 se află de ani de zile pe primul loc în topul şoselelor pe care s-au produs cele mai multe accidente grave, iar în 2013, cel puţin până acum, lucrurile stau la fel.

 

Şirul unor tragedii cumplite

Din păcate, dacă în anii trecuţi autotrenurile erau implicate rar în accidente grave, în 2013 lucrurile s-au schimbat radical.

Astfel, în martie 2013, pe DN 17, la ieşirea din Pojorâta spre Câmpulung Moldovenesc, un autotren încărcat cu lemn, condus de un şofer din Piatra Neamţ, s-a răsturnat într-o curbă periculoasă, conducătorul auto pierzându-şi viaţa.

A urmat, pe 16 aprilie, un accident în urma căruia un tânăr în vârstă de 24 de ani a murit în condiţii groaznice. Pe DN 17, pe serpentinele dintre Ilişeşti şi Păltinoasa, tânărul de 24 de ani, care conducea o maşină pentru transportul îngheţatei, a fost strivit de materialul lemnos căzut dintr-un autotren care venea din sens opus şi care a fost scăpat de sub control de şofer, un bărbat din Dorna Arini.   

O altă viaţă complet nevinovată, a unui pieton, fost pierdută o lună mai târziu, la mijlocul lunii mai, pe DN 17, la ieşirea din Gura Humorului spre Câmpulung Moldovenesc. Un şofer în vârstă de 35 de ani, din comuna Vama, aflat la volanul unui tir, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a accidentat mortal un localnic în vârstă de 49 de ani, care se deplasa pe acostament.

A urmat, pe 31 mai, cea mai cumplită tragedie rutieră din ultimii ani. Pe DN 17, la Prisaca Dornei, un tir cu cherestea, scăpat de sub control, s-a răsturnat într-o gospodărie. Au murit striviţi sub lemne un localnic şi fiica sa în vârstă de 21 de ani, care se aflau în curte, într-un leagăn, şi cei doi tineri care se aflau în autotren.

Un al cincilea grav accident a fost înregistrat la finele lunii trecute, la Valea Putnei. Două autotrenuri, unul încărcat cu ciment şi unul cu piatră cubică, s-au izbit violent după ce ambii şoferi au efectuat depăşiri neregulamentare. În urma impactului un bărbat din Botoşani, pasager într-unul din tiruri, a murit. De asemenea, cei doi şoferi ai vehiculelor grele şi încă un pasager au fost răniţi grav.

Toate cele cinci accidente grave mai sus amintite s-au produs doar din culpa şoferilor vehiculelor grele.

 

Autorăţile spun că au sporit numărul de controale printre transportatori

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier Suceava, a precizat că, având în vedere acest şir de accidente grave în care au fost implicate autovehicule grele în ultimele luni, s-au organizat mai multe acţiuni de control privind transportatorii de mărfuri, fiind aplicate zeci de amenzi.

Pe de altă parte, şi echipele de control cu cântar ale Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Suceava au avut un grafic de control sporit în ultimele luni. Conform unei situaţii statistice, de la începutul lunii august, 70 de agenţi economici au încasat amenzi în valoare de peste 530.000 de lei, pentru vehicule grele care erau supraîncărcate. Depăşirea greutăţii maxime admise a fost una dintre cauzele a cel puţin două dintre tragediile din acest an.

De asemenea, cu atribuţii directe de control în ceea ce priveşte transportatorii este şi Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR). Activitatea de control a ISCTR Suceava nu a fost prezentată încă niciodată în mass-media, iar inspectorii instituţiei sunt foarte puţin vizibili în trafic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii de tir au provocat accidente cu opt morţi de la începutul acestui an.
 Vizualizări articol: 1991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şoferii de tir au provocat accidente cu opt morţi de la începutul acestui an5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa se revina la transportul pe calea ferata! trimis de
(15 oct 2013, 13:51:18

Adevarat,sunt un pericol pentru noi ce din trafic. Se considera atotputernici conducind mastodontul!
Totdeauna am probleme cind intalnesc mastodontii pe soselele patriei. Nu-i intereseaza, merg pe unde nu crezi, isi fac de cap, chiar inadins merg pe mijlocul soselei, fac depasiri riscante sau nu te lasa sa-i depasesti, NU REDUC VITEZA, etc,...

Na-i cum demonstra ca totul se intimpla din cauza lor!.....
1.1  RE: Sa se revina la transportul pe calea ferata! trimis de
(15 oct 2013, 13:53:44
n-ai

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei