Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 240 (5447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

ÎPS Pimen, Cătălin Nechifor şi Ecaterina Andronescu, prezenţi la aniversarea de 100 de ani a unui fost profesor din Marginea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi fostul ministru al Educaţiei, senatorul Ecaterina Andronescu, au participat duminică, 13 octombrie, la aniversarea de o sută de ani a unui fost profesor din comuna Marginea, Arcadie Sfîrnaciuc. Evenimentul a avut loc la Schitul „Adormirea Maicii Domnului”, alături de Arcadie Sfîrnaciuc fiind prezenţi şi prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, consilierii judeţeni Mihai Grozavu, Virginel Iordache şi Constantin Boliacu, inspectorul general al IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr, şi adjunctul acestei instituţii, Cristina Teodorovici.

În deschiderea evenimentului de duminică, primarul din Marginea, Ioan Onufrei, i-a mulţumit lui Arcadie Sfîrnaciuc pentru viaţa dedicată locuitorilor din această comună, oferindu-i acestuia o diplomă de excelenţă din partea Consiliului Local. Printre cei care au ţinut să-i adreseze urări profesorului Arcadie Sfîrnaciuc s-a numărat şi Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, care în discursul său a precizat că „a cinsti pe un om la vârsta aceasta este un lucru mare şi trebuie să învăţăm mai departe din ceea ce a învăţat acest om binecuvântat de Dumnezeu. Amintirea faptelor sale este păstrată precum lucrurile sfinte, iar noi, românii, suntem foarte deschişi sufleteşte deoarece cântecul nostru este permanent pe buzele şi în sufletele noastre. La mulţi ani!"

 

Ecaterina Andronescu a venti special la Marginea pentru a fi prezentă la aniversarea fostului profesor

Venită special la Marginea pentru a participa la aniversarea profesorului Arcadie Sfîrnaciuc, Ecaterina Andronescu a subliniat că a participa la un asemenea eveniment reprezintă un privilegiu. „Vă mărturisesc, domnule profesor, că în dumneavoastră încep să îi regăsesc pe dascălii mei. La ceas aniversar nu pot decât să vă mulţumesc cu tot respectul şi să vă asigur de toată preţuirea mea pentru toate eforturile depuse deoarece întotdeauna v-aţi dăruit celor care se aflau în faţa dumneavoastră în clasă”, i-a transmis fostul ministru al Educaţiei profesorului Arcadie Sfîrnaciuc

În discursul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să afirme că un astfel de moment este deosebit de emoţionant, el ţinând să-i mulţumească profesorului  Arcadie Sfîrnaciuc pentru ceea ce a făcut pentru comunitatea din Marginea şi pentru copiii acestei comune.

„Povestea domnului profesor am aflat-o de curând de la domnul Mihai Grozavu, care este consilier judeţean, şi am văzut că a trecut prin război, vremuri grele şi foarte multă şcoală. Vreau să vă mărturisesc că l-am cunoscut pe domnul profesor Sfîrnaciuc, metaforic vorbind, când avea treizeci de ani, prin nepoţii domniei sale. L-am cunoscut pe domnul profesor, prin domnul Grozavu, care este nepotul dumnealui, şi care lucra  în Consiliul Judeţean ca vicepreşedinte. Şi îl văd astăzi pe domnul profesor prin  trei generaţii, una după alta, care sunt animate de un singur cuvânt:modestie.Sunt oameni oameni la locul lor, oameni cu carte, şi vreau să vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut pentru familia dumneavoastră şi pentru copiii din comunitate. Să dea bunul Dumnezeu să vă ţină în putere şi să fiţi alături de noi”, a spus Nechifor.

Arcadie Sfîrnaciuc s-a născut la data de 13 octombrie 1913 în comuna Marginea. El şi-a început activitatea pedagogică în anul 1937, iar între anii 1938 – 1945 a fost în Armata Română, după care, între anii 1942 şi 1945, a luptat pe frontul de răsărit, fiind eliberat din armată cu gradul de căpitan. Ulterior, între anii 1946 – 1949, a fost profesor la şcolile din Voievodeasa, Bilca şi Putna, iar între anii 1949 şi 1951 a fost numit director al şcolii din Marginea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen, Cătălin Nechifor şi Ecaterina Andronescu, prezenţi la aniversarea de 100 de ani a unui fost profesor din Marginea.
 Vizualizări articol: 1935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
ÎPS Pimen, Cătălin Nechifor şi Ecaterina Andronescu, prezenţi la aniversarea de 100 de ani a unui fost profesor din Marginea2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei