Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 240 (5447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Căldura nu a ajuns în locuinţele tuturor sucevenilor racordaţi la Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Termica a pornit furnizarea căldurii în municipiul Suceava, din data de 12 octombrie, dar caloriferele nu s-au dezmorţit în locuinţele tuturor celor racordaţi la sistemul centralizat.

În unele cazuri, „vina” este a reţelelor îmbătrânite, care au cedat în unele zone din oraş, fiind necesare intervenţii stradale, în alte părţi, problemele au apărut de la instalaţiile interioare ale blocurilor, de asemeni foarte vechi. Dar în cele mai multe cazuri, căldura nu a ajuns în locuinţele a mii de suceveni din cauza datoriilor foarte mari şi cu o vechime considerabilă, pe care le au asociaţiile din care fac parte, către Termica.

„Avem un număr de 30 de asociaţii care nu au plătit încă nici măcar căldura consumată în iarna anterioară. Nu putem furniza căldură celor care sunt cu plăţile la energia termică consumată încă în februarie 2013 sau chiar în 2012”, a declarat ieri directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.

Acesta a precizat că, pentru început, asociaţiile respective au fost deconectate direct din punctul termic, încât zece puncte termice nu furnizează în prezent căldură, dar în perioada următoare se va încerca diferenţierea blocurilor rău-platnice de cele cu datoriile achitate, în funcţie de posibilităţile tehnice.

„Aşteptăm informaţii despre blocurile care nu sunt cu datorii mari de la asociaţiile de proprietari. Noi nu avem de unde şti că în blocul cutare stau doar buni platnici sau rău-platnici, decât dacă primim detalii de la asociaţiile de proprietari. Unde nu vom fi informaţi, nu vom putea da căldură la nivel de scară de bloc, aşa cum intenţionăm”, a adăugat Ovidiu Dumitrescu.

Directorul Termica a precizat că furnizarea căldurii în săptămânile viitoare, până la pornirea noii centrale, Bioenergy, depinde de găsirea unor soluţii de acoperire a pierderilor de funcţionare a societăţii de termoficare, în perioada de activitate, aceasta fiind condiţia impusă de administratorii judiciari, care au adresat această solicitare Primăriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldura nu a ajuns în locuinţele tuturor sucevenilor racordaţi la Termica.
 Vizualizări articol: 2832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Căldura nu a ajuns în locuinţele tuturor sucevenilor racordaţi la Termica3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fonduri europene în vederea modernizării rețelei! trimis de
(15 oct 2013, 13:37:44
Dl. Primar, pentru cei care am ramas in Sistemul Centralizat dupa plecarea evadatilor, cind intentionati sa faceti echilibrarea hidraulica? Sa nu se ajunga sa fim obligati sa platim toate pierderile din sistem?

E bine sa stim cat reprezinta pierderile de agent termic din sistemul centralizat. Sa ne spunrti ce investitii s-au facut pentru reducerea pierderilor de caldura in sistemul de distributie si reabilitarea retelelor termice.
De ce acolo unde s-au debranşat mai mulţi de pe o scară, cei care au rămas trebuie să suporte in batjocura toate pierderile şi costurile comune? Nu va ginditi ca acesta este adevaratul motiv pentru care pleaca treptat toti?

Ar fi de dorit sa se conceapa un plan concret al Primăriei Suceava, pentru atragerea de fonduri europene în vederea modernizării rețelei de distribuție a agentului termic prin apartamente.

Pentru ce mai bagati atitia bani in investitii falimentare? Nu se vede nici o solutie favorabila celor ramasi in sistem. Nu se vede interes in acest sens.
De ce nu se face ceva ca sistemul centralizat sa fie atractiv ca cel de la E-on, ca doar concurenta duce la progres .

Ar fi de dorit sa avem conducatori inimosi, cu simt gospodaresc care sa puna la punct sistemul centralizat . Merita pentru ca s-a investit mult in timp, este viabil, si cel mai bun.
Multi vor dori sa revina, pentru avantajele pe care le stim cu totii!

2.   Pierderi +lipsa de responsabilitate trimis de
(15 oct 2013, 14:35:49
Cu ce gresesc cei ce-si platesc darile? daca sistemul ia acceptat ani si ani la rind pe cei cu datorii, ce au facut cei de la asociatii in czurile in care sunt persoane care au de platit mai mult de 5000(cinzeci de milioane) pina la 100.000 - nimic toti in cirdasie iau acceptat asa cum is ,inloc sa le blindeze utilitatile iau lasat sa acumuleze si mai mult pentru ca astazi sa sufere cartiere intregi . LUNGULE ce ai de spus ? tu i-ai acoperit pe toti acum descurca inca o data itele , daca nu ai fost si nu esti competent nici si pentru asa ceva (nu ca pt. altele ai fi fost ---inafara de propriile interese ) da-ti DEMISIA DEMISIA
3.   Dar la Maricica e caldura mare trimis de
(15 oct 2013, 14:47:30
Termica a dat drumul la caldura.In garsoniera Maricicai e cald tare.Ea are o intalnire .Il asteapta pe Vasile.Care e cam balbait.
- Bbbb... buna ziua !
- Buna ziua, ii raspunde Maricica
- Cacaca... caldura mare! Popo... pot sa-mi dau jos camasa?
- Da desigur!
Si Vasile ajunge sa se dezbrace de tot.
- Dar, tu popo... poti sa te dezbraci? Eee... este prea cald.
Tipa se dezbraca si ea si raman amandoi in pielea goala.
Si balabitul spune :
- Aaa...acum ar fi frumos sa ne FUfufu....fure cineva hainele!
4.   * trimis de
(15 oct 2013, 15:37:04
Ce repede te prinzi ?! ( ca un jongleor epileptic)
Dai din cap, aprobator şi serafic, deparc-ai înţelege
Perfidia ta nediluată are,totuşi, ceva magic
Cum de nu vine nimeni, la tine, să te lege ?

Pe unde treci laşi dâre, amprente cu promiscuitate
Funcţia-ţi desăvârşeşte lăcomia (şi viceversa)
Degeaba ţi se vorbeşte despre unitate în diversitate
Crezi că-i o capcană şi …caţi iute sursa 

Au îmbătrânit moliile în capul tău (neutilizat)
Primarule, ţi-au parvenit multe dar n-ai înţeles nimic
Nu te-mpiedică nimeni(ba dimpotrivă)să fii bogat
dar
NU-ŢI TRATA SEMENII, FRATE, CA PE INAMIC !!!

Instituim speranţa,votându-te, apoi tu o destitui
Azi eşti,doar, coloana sonoră a unei false închipuiri
De un’ să ştii tu că sufletul poartă pecetea cuvântului ?!
Deşi (la naiba) eşti prezent…vreau să te pierd în amintiri

5.   Bravos trimis de
(15 oct 2013, 20:05:50
Buna seara ABCDAR.Poezia este excelenta.Ti-am citit mereu poeziile dar in ultimul timp ele sunt tot mai stralucitoare.Se pare ca muza ta e in forma maxima.Daca tot ai scris aceste versuri expresive despre primar,o sa-mi permit sa citez dintr-un mare publicist sucevean pentru a completa acest corolar in jurul primarului Lungu.
"Suceava nu mai are străzi, ci nişte şleauri desfundate, care duc, toate, spre drumul înfundat al crâşmei lui lungu, cu terasă aburcată neruşinat peste fosta stradă Ştefan cel Mare.Suceava are, în loc de străzi şi de piaţă, cea mai dezgustătoare, dar şi mai costisitoare gaură de şobolani, în care lungu vrea, fără succes, să înghesuie maşinile care ar da buzna la haleala şi trascăurile din oskar-wilde-urile lui. Deasupra, o carapace din dale şi beton, care depersonalizează îngrozitor urbea, o monstruozitate “vieneză” care împunge netot Casa de Cultură.Suceava nu mai are cultură, ci o sufocantă şi inepuizabilă deşănţare manelisto-rurală, pe care lungu o înghesuie ba în buricul târgului, ba în concurenţă neloială faţă de alte mall-uri, la văru-său, Iulius.Dar şi mai grav, Suceava nu mai are mândrie. Fără mîndrie, nici identitate nu mai are."

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei