Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 240 (5447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv

Fostul judecător Marcel Bidirel va sta la puşcărie timp de şapte ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marcel Bidirel, acum în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru că şi-a omorât mama în urmă cu doi ani. Decizia iniţială de condamnare a fostului judecător, pronunţată de Tribunalul Suceava pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte, a fost menţinută atât de Curtea de Apel Suceava, cât şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În aceste condiţii, Marcel Bidirel trebuie să stea după gratii pentru o perioadă de şapte ani, dar perioada de detenţie ar putea fi redusă la o treime, adică doi ani şi patru luni. Bidirel poate beneficia de o serie de prevederi prin care persoanele trecute de 60 de ani au posibilitatea de a fi eliberate din puşcărie după ce au executat o treime din pedeapsă.

Fapta pentru care cel care împărţea dreptatea din sălile de judecată în anii 1970 a fost condamnat s-a petrecut pe 27 septembrie 2011. În acea după-amiază, fostul judecător şi-a agresat fizic mama, bătrâna fiind găsită fără suflare în apartamentul ei dintr-un bloc turn din cartierul Areni al municipiul Suceava.

Iniţial, legiştii suceveni au stabilit că mama fostului magistrat a murit de inimă, iar leziunile de pe suprafaţa corpului acesteia, produse în urma agresiunii provocate de fiul său, nu au fost de natură să-i provoace moartea bătrânei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au cerut o nouă expertiză la Institutul de Medicină Legală Iaşi, cerând să se stabilească dacă a existat o legătură de cauzalitate între agresiune şi decesul victimei.

Răspunsul legiştilor de la Iaşi a fost acela că leziunile de pe corpul victimei sunt “cauze concuratoare la producerea decesului”.

Cu alte cuvinte, decesul Ilenei Bidirel, în vârstă de 85 de ani, a fost cauzat de bătaia primită de la fiul ei.

În dosar s-a efectuat şi o a treia expertiză, la Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici” din Bucureşti, iar concluziile specialiştilor instituţiei au fost tot că bătaia primită de victimă i-a provocat decesul.

 

Între Marcel Bidirel şi mama acestuia au mai existat dispute

În actul de sesizare a instanţei de judecată se arată că fostul judecător obişnuia să-şi agreseze mama, dând exemplu un incident din noiembrie 2010, când Marcel Bidirel şi-a snopit în bătaie mama şi a fost la un pas să o arunce peste balcon, femeia fiind salvată în ultima clipă de nişte vecini, care au tras-o peste balcon în apartamentul lor.

A fost internat la acea vreme la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean, însă s-a întors acasă după aproximativ trei săptămâni. Ileana Bidirel şi-a iertat fiul şi a continuat să-l primească în vizită în apartamentul ei.

Ultima vizită, care avea să se sfârșească tragic, a fost pe 27 septembrie 2011. Era în jurul orei 14:00, când Marcel Bidirel, consumator înrăit de băuturi alcoolice, şi-a atacat mama.

“A lovit-o cu piciorul în zona inghinală şi apoi cu pumnii şi a trântit-o la podea, după care a continuat să o izbească cu capul de podea până ce aceasta nu a mai mişcat”, se arată în rechizitoriu.

Îmbrăcat cu pantalonii de pijama, o geacă de culoare roşie, cu o şapcă pe cap şi desculţ, a ieşit din bloc şi a început să strige să vină poliţia, că şi-a omorât mama.

Ulterior, a negat că şi-a omorât mama şi a declarat că totul e o conspiraţie a rudelor sale.

Marcel Bidirel a fost judecător la Judecătoria Suceava, însă a fost exclus din magistratură în 1976, când a fost condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare pentru că primea şpagă să măsluiască dosare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul judecător Marcel Bidirel va sta la puşcărie timp de şapte ani.
 Vizualizări articol: 1980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fostul judecător Marcel Bidirel va sta la puşcărie timp de şapte ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei