Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 240 (5447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colaborare

Parteneriat între Prefectură, Consiliul Judeţean şi ONG-uri pentru accesarea fondurilor europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerile Prefecturii şi Consiliului Judeţean Suceava au anunţat că vor sprijini activitatea Organizaţiilor Ne-Guvernamentale sucevene în vederea atragerii de fonduri europene. Şefii celor două instituţii, Florin Sinescu, respectiv Cătălin Nechifor, au participat în cursul zilei de ieri la „Întâlnirea anuală a Organizaţiilor Ne-Guvernamentale din judeţul Suceava”, la şedinţă fiind prezenţi câteva zeci de reprezentanţi ai societăţii civile sucevene. Prefectul Florin Sinescu a ţinut să precizeze că în cadrul acestui eveniment s-a propus realizarea unui parteneriat cu o participare cât mai largă din partea ONG-urilor organizate în opt grupuri de lucru, plus o entitate de suport pentru accesarea programelor europene de către ONG-urile din judeţul Suceava. Sinescu a arătat că cele opt grupuri de lucru vizează domeniile social, economic, sănătate educaţie, mediu şi protecţia animalelor, tineret şi sport, cultură şi minorităţi etnice, precum şi parteneriate externe.

„Activitatea entităţii de suport va consta în identificarea liniilor de finanţare în funcţie de domeniul fiecărui ONG partener, consilierea ONG-urilor care nu au un portofoliu de proiecte, precum şi stimularea sau facilitarea şi susţinerea de parteneriate cu instituţiile publice în cadrul proiectelor cu finanţare nerambursabilă, în care Prefectura Suceava va avea rolul principalului promotor şi mediator”, a declarat Sinescu.

El a arătat că autorităţile judeţene vor acorda sprijinul de care ONG-urile sucevene au nevoie pentru a atrage cât mai multe fonduri europene în exerciţiul bugetar 2014 – 2020. Florin Sinescu a mai precizat că pentru perioada imediat următoare se are în vedere realizarea unei strategii de dezvoltare a sectorului neguvernamental pentru perioada 2014-2020, care va fi inclusă în strategia de dezvoltare a judeţului Suceava.

„În vederea absorbției fondurilor europene din perspectiva viitorului exercițiu bugetar al Uniunii Europene 2014-2020, instituția noastră propune organizațiilor neguvernamentale de la nivelul judeţului Suceava crearea unui parteneriat stabil şi sustenabil. Obiectivul principal al acestui Parteneriat judeţean în care vor fi implicaţi reprezentanții societății civile şi Prefectura Suceava constă în stimularea accesării de către ONG-uri a proiectelor derulate prin fonduri europene, stabilindu-se totodată o relaţie solidă între instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale”, a spus Florin Sinescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parteneriat între Prefectură, Consiliul Judeţean şi ONG-uri pentru accesarea fondurilor europene.
 Vizualizări articol: 1370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parteneriat între Prefectură, Consiliul Judeţean şi ONG-uri pentru accesarea fondurilor europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei