Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 236 (5443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Bruxelles

Nechifor: Parteneriatele externe ale judeţului au contribuit la dezvoltarea economică şi socială a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, la Bruxelles, în cadrul manifestărilor Open Days organizate de Comisia Europeană, că acordurile de parteneriat încheiate de judeţul Suceava cu diverse regiuni din Europa, dar şi din lume, au contribuit la dezvoltarea economică şi socială a judeţului. În cadrul unui eveniment româno-spaniol organizat la Bruxelles pentru a prezenta exemplele de bună practică, Cătălin Nechifor a prezentat rezultatele programelor operaţionale care au fost implementate începând cu anul 2007 în judeţul Suceava.

Nechifor a subliniat că Regiunea de Dezvoltare Nord - Est a României a avut rezultate remarcabile în absorbţia fondurilor europene, în special în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. El a amintit că Regiunea Nord-Est este printre cele mai sărace din Europa, „însă tocmai acest lucru a condus la performanţa utilizării banilor europeni.

În discursul pe care l-a ţinut în cadrul manifestărilor „Open Days”, Cătălin Ioan Nechifor s-a referit şi la partenerii judeţului Suceava, menţionând cele zece acorduri deja încheiate cu regiuni din Europa şi China, precum şi intenţia de a încheia noi parteneriate cu provincia Najaf din Irak, Tver, din Rusia, sau Luxemburg, din Belgia.

„Parteneriatele încheiate de judeţul Suceava cu numeroase regiuni din Europa, dar şi din alte părţi ale lumii constituie un factor de dezvoltare economică şi socială durabilă a Sucevei, prin multiplicarea factorilor de cooperare instituţională şi interumană”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

Tot la Bruxelles, Cătălin Nechifor a prezentat intenţia Consiliului Judeţean  Suceava de a dezvolta un parc de Safari şi de aventură în zona comunei Păltinoasa, adăugând că acest lucru s-ar putea realiza şi cu parteneri din Belgia. Nechifor a amintit şi de proiectul fabricii de agropeleţi din apropierea municipiului Suceava pentru care se caută susţinere tehnică şi financiară din Norvegia, una dintre ţările cele mai avansate în ceea ce priveşte resursele energetice regenerabile.

Trebuie spus că în cursul zilelor de marţi şi miercuri, Cătălin Nechifor a participat la Bruxelles la un eveniment organizat de Comisia Europeană în care s-a discutat despre experienţa spaniolă şi cea românească în ceea ce priveşte utilizarea instrumentelor financiare nerambursabile europene.

La manifestări au participat, din partea României, preşedinţii Consiliilor Judeţene Suceava şi Botoşani, Cătălin Nechifor, respectiv Florin Ţurcanu, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Gheorghe Apostol, la eveniment fiind invitați reprezentanţi ai regiunilor Andalusia, din Spania, Bayer şi Saxonia, din Germania, dar și ambasadorii României şi Republicii Moldova în Belgia, şi alţi actori instituţionali din Belgia, Ucraina şi Polonia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Parteneriatele externe ale judeţului au contribuit la dezvoltarea economică şi socială a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 11 voturi
Nechifor: Parteneriatele externe ale judeţului au contribuit la dezvoltarea economică şi socială a Sucevei1.7511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeli de la mincinosi trimis de
(10 oct 2013, 22:40:30
Ce umblati cu cioara vopsita ce a-ti facut voi pt orasul acesta....NIMIC.A-ti distrus totul a-ti vindut totul , a-ti prostit un oras intreg sinteti toti alesii incapabili si incompetenti iar pt voi populatia SUCEVEI VA MERITATI SOARTA CIND VIN DIN NOU ALEGERILE SA DESCHIDETI BINE OCHII SI SA FITI ATENTI PE CINE VOTATI , PINA ATUNCI STATI SI SUFERITI DE FRIG BOVINELOR.
2.   PARTENERIATE, IN CIFRE.CONCRET SE POATE? trimis de
(10 oct 2013, 22:42:59
tov. nechifor, ai putea sa exprimi in cifre aceste rezultate remarcabile?

lumea s-a cam plictisit de gargara si... n-ai dat un raspuns intrebarii:

A CUI INTERESE REPREZINTA CONDUCEREA DSP SUCEAVA? in timp ce dumneata, tov. nechifor te plimbi fara rezultate concrete prin lume, DSP SV intoxica populatia cu minciuni...care minciuni? cum ca tot poporul tre' sa se vaccineze OBLIGATORIU ! cu vaccinuri cu ''miros'' de aluminiu si mercur.

de ziua dumitale, tov.nechifor am sa-ti trimit toate PROSPECTELE vaccinurilor promovate intens de conducerea DSP SV ! si sa ne spui si noua ce-ai citit la EFECTE ADVERSE !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei