Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 236 (5443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clemenţă

Un tânăr din Vicov, anchetat pentru furt, lăsat de procurori să meargă la liceu, la Orşova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în care şapte tineri din zona Vicov au fost reţinuţi de poliţie sub acuzaţia că au comis mai multe spargeri şi au scos apoi bunurile sustrase la vânzare, pe internet, nu s-a soldat cu nici o arestare preventivă, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi stabilind pe numele a şase dintre suspecţi interdicţii de a părăsi localităţile de domiciliu, în timp ce unuia i-a impus doar interdicţia de a părăsi ţara. Cazul acestuia din urmă a fost o excepţie, procurorul acceptând să impună o măsură mai puţin restrictivă în condiţiile în care suspectul, un tânăr de 17 ani, din Vicovu de Jos, abia obţinuse transferul la un liceu din Orşova, iar dacă i s-ar fi impus obligativitatea de a nu părăsi localitatea de domiciliu, Vicovu de Jos, nu ar fi putut să mai meargă la şcoală.

Procurorii au decis că Viorel M., în vârstă de 17 ani, din Vicovu de Jos, mai merită o şansă, astfel că acesta va putea să se deplaseze la ore, la Clubul Sportiv Şcolar din cadrul unui liceu din Orşova.

 

De ce este acuzat minorul lăsat să-şi continue studiile

Conform anchetei poliţiei, acest minor în vârstă de 17 ani, alături de încă doi, de aceeaşi vârstă, a spart la finele săptămânii trecute un cabinet medical stomatologic din Vicovu de Jos, de unde au furat un chit medical stomatologic, o unitate de calculator, un server pentru calculator, o cafetieră electrică şi alte bunuri de valoare mai mică. Autorii au scos bunurile la vânzare pe internet, pe site-uri de profil. Cei trei sunt suspecţi şi în alte fapte de furt şi, de asemenea, rezultă din ancheta poliţiei, ar fi încercat să vândă pe internet şi bunurile furate de o altă grupare din zona Vicov, formată din alţi patru tineri.

Viorel M. va fi cercetat în stare de libertate pentru infracţiunea de furt calificat, având impuse o serie de obligaţii, printre care aceea de a fi la dispoziţia organelor de anchetă. Măsura restrictivă de a nu părăsi ţara este valabilă deocamdată pentru 30 de zile, putând fi prelungită dacă procurorul de caz va decide că se impune acest fapt.

În decizia sa, magistratul a ţinut cont de faptul că autorul este încă minor şi nu are antecedente penale, el primind astfel şansa de a-şi continua studiile şi riscând să fie arestat preventiv imediat, în caz că va recidiva.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr din Vicov, anchetat pentru furt, lăsat de procurori să meargă la liceu, la Orşova.
 Vizualizări articol: 1644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un tânăr din Vicov, anchetat pentru furt, lăsat de procurori să meargă la liceu, la Orşova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei