Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 232 (5439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dezastru

Incendiul de la casa viceprimarului din Fântâna Mare a transformat în scrum casa şi tot ce era în jur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Incendiul deosebit de violent izbucnit joi seară în satul Cotu Băii, comuna Fântâna Mare, la locuinţa viceprimarului, a lăsat un adevărat dezastru în urmă. Casa din lemn,  adăpostul de animale, garajul şi încă o anexă, toate s-au făcut scrum, intervenţia pompierilor oprind extinderea focului şi la alte două locuinţe din apropiere. Din întreaga gospodărie a viceprimarului Dumitru Andrieş, în vârstă de 55 de ani, a fost salvată parţial doar bucătăria de vară, care era la distanţă mai mare de casă. 

După stingerea incendiului şi evaluarea făcută la faţa locului s-a estimat un prejudiciu  de 150.000 de lei (1,5 miliarde de lei vechi).

Pagubele au fost atât de mari din mai multe cauze. În primul rând, proprietarul şi soţia sa nu erau acasă. Focul a pornit din interior, din coşul de evacuare a fumului, astfel că alarma s-a dat abia când vecinii au observat flăcări la exterior, în zona acoperişului.

Apoi, focul s-a propagat cu repeziciune în condiţiile în care construcţiile erau din lemn, acoperite cu şindrilă. 

Conform plutonierului major Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, „la sosirea pompierilor ardeau casa de locuit şi trei anexe gospodăreşti, corp comun, toate construite din lemn şi acoperite cu şindrilă, existând pericolul de propagare a focului la bucătăria de vară şi la două locuinţe aflate la o distanţă foarte mică de focar”.

Trebuie amintit că până la sosirea pompierilor câţiva localnici, curajoşi, au intrat în locuinţă şi au salvat o parte din bunurile casnice. În momentul în care au auzit o bubuitură, s-au speriat însă de o posibilă explozie şi nu au mai intrat în casă.

În ceea ce priveşte cauza incendiului, s-a stabilit că nenorocirea a plecat de la coşul de evacuare al centralei pe lemne. La plecarea de acasă, rezultă din anchetă, membrii familiei au pus mai multe lemne în centrală, pentru a găsi locuinţa încălzită.

„Focul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic, din cauza coşului de evacuare a fumului, un burlan metalic, care nu era protejat termic”, a mai precizat Alin Găleată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiul de la casa viceprimarului din Fântâna Mare a transformat în scrum casa şi tot ce era în jur.
 Vizualizări articol: 2117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiul de la casa viceprimarului din Fântâna Mare a transformat în scrum casa şi tot ce era în jur0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei