Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 232 (5439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Serviciu decontat

Medicii de familie, plătiţi cu zece lei pentru fiecare vaccin administrat unui elev

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii de familie care participă la campania de vaccinare a elevilor din şcoli vor fi plătiţi cu zece lei pentru fiecare imunizare. Este pentru prima oară când doctorilor li se decontează un astfel de serviciu, autorităţile sanitare sperând ca prin această măsură stimulativă procentul de imunizare în judeţ să crească la un nivel optim de 95, faţă de 80-85, cât este în prezent. Aşa a informat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a precizat că de săptămâna viitoare începe vaccinarea obligatorie a copiilor din unităţile de învăţământ.

Potrivit calendarului naţional de imunizări, în perioada 07 - 18 octombrie, în şcoli se va efectua vaccinarea antirujeolică-antirubeolică şi antiurliană (vaccinul RRO) a elevilor de clasa I. În luna noiembrie, în intervalul 04 - 15, vor fi vaccinaţi diftero-tetanic (cu vaccinul DT) elevii din clasele a IX-a (restanţieri din anul şcolar 2012-2013) şi elevii din clasele a X-a (restanţieri din anul şcolar 2011-2012). În perioada 02  - 13 decembrie, va veni rândul copiilor de clasa a II-a (8 ani) şi al celor din clasa pregătitoare (6 ani) cărora li se va administra vaccinul antipoliomielitic (VPI). În aprilie şi mai 2014, la o dată ce nu a fost deocamdată stabilită, în şcoli se va efectua vaccinarea diftero-tetanică (cu vaccinul DT) a copiilor din clasele a VIII-a.

 

Medicii care efectuează imunizările nu vor mai raporta elevii vaccinaţi numeric, ci nominal

Conducerea DSP Suceava a anunţat că procedura de raportare a vaccinărilor realizate în cadrul campaniilor şcolare de către medicii vaccinatori (medici de familie în mediul rural şi medici şcolari în mediul urban) s-a modificat. Astfel, medicii au obligaţia de a completa un formular de raportare care va fi semnat, ştampilat şi depus la sediul Direcţiei de Sănătate Publică în termen de zece zile de la încheierea campaniei de imunizare. Recuperarea copiilor ce nu au putut fi vaccinaţi din diverse motive se va efectua în termen de trei săptămâni de la încheierea campaniei de vaccinare. Medicii au la dispoziţie cinci zile de la finalizarea recuperărilor să transmită şi acest raport către DSP. Elevii eligibili pentru imunizare şi rămaşi totuşi nevaccinaţi vor fi menţionaţi în formular alături de motivele pentru care nu li s-a putut administra serul: refuz, abandon şcolar sau absenteism. De menţionat că medicii care efectuează imunizările vor renunţa la raportările numerice în favoarea celor nominale.

 

Medicul care a administrat serul va elibera părinţilor o „adeverinţă de vaccinare”

Ulterior imunizării, medicul care a administrat serul va elibera o „adeverinţă de vaccinare” pe care părinţii o vor prezenta medicului de familie în evidenţa căruia se află copilul. Mai departe, medicul de familie pe lista căruia figurează ca înscris copilul va introduce datele în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări.

Direcţia de Sănătate Publică va deconta serviciile de vaccinare doar pentru medicii de familie care au luat parte la campania naţională de imunizare, nu şi pentru medicii şcolari, şi numai după o prealabilă verificare/corectare a informaţiilor înscrise în formular.

„Aceste campanii de vaccinare se adresează tuturor copiilor de vârstă eligibilă, şcolari şi neşcolarizaţi. Vaccinarea copiilor neşcolarizaţi se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie. Între două administrări succesive ale aceluiaşi tip de vaccin se va păstra un interval minim de 28 de zile. Reacţiile adverse vor fi investigate şi raportate în conformitate cu metodologia de supraveghere. Înaintea fiecărei campanii de vaccinare se vor organizarea sesiuni de instruire a personalului medico-sanitar cu privire la vaccinul ce urmează să fie administrat, criteriile de eligibilitate la vaccinare, perioada de efectuare a vaccinării, contraindicaţii temporare şi definitive, reacţii adverse, raportarea, investigarea şi tratamentul acestora, precum şi managementul şocului anafilactic”, a precizat conducerea DSP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie, plătiţi cu zece lei pentru fiecare vaccin administrat unui elev.
 Vizualizări articol: 1795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 39 voturi
Medicii de familie, plătiţi cu zece lei pentru fiecare vaccin administrat unui elev1.3539

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DSP NU ESTE DEASUPRA LEGII trimis de
( 5 oct 2013, 12:31:34
VACCINAREA NU ESTE OBLIGATORIE IN ROMANIA !!! doar RECOMANDATA ! CONFORM LEGII !

cine intelege bine, cine nu, nu. dar bagati bine la cap...cine insista, amenintand cu vaccinarea, se poate alege si cu cea mai buna mama de bataie de la un parinte al carui copil i s-au incalcat drepturile.

iar pt. o mama de bataie bine administrata, sa stiti ca justitia da cel mult o amenda sau in cel mai grav caz cu suspendare. asa ca...incalcand cuvantul si vointa unui parinte s-ar putea ajunge si la un toc de bataie pt. care tovarasa badrajan da 10 lei.

DACA DSP SUCEAVA se considera deasupra legii, atunci se pot intampla multe. respectarea vointei cetateanului se poate face de voie, sau de nevoie...adica cu vorba buna sau...si cu parul.
2.   DEMISIA CONDUCERII DSP SUCEAVA trimis de
( 5 oct 2013, 12:40:31
pe limba romana, managementul socului anafilactic zice ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.

DEMISIA CONDUCERII DSP SUCEAVA ! PANA LA SOCUL ANAFILACTIC ...
2.1  RE: DEMISIA CONDUCERII DSP SUCEAVA trimis de
( 5 oct 2013, 13:13:10
Adică 2,2 euro dă șpagă producătorul vaccinului ca să le fie aplicat studiul clinic neautorizat pe un număr cât mai mare de cobai?
Ieftin de tot halatul, dincolo e mai scump!
3.   Daca NU VA IUBITI INGERASII VAK-CI-NATII!!! trimis de
( 7 oct 2013, 08:48:13
Dragi parinti,, inainte de a va duce copilul la ?experimentat? puneti-va cateva intrebari.
1.Copilul e alergic la un aliment, medicament,substanta? ca urangutanii din sanatate nu va vor intreba.
2.De ce copilul e ?obligat? si nu i se recomanda un vaccin impotriva unor boli inexistente astazi in Romania, Europa.
3.Conservantii de tip mercur sau aluminiu ce insotesc vaccinul sunt toxice si daca da ce efecte au pe termen lung.
4 Cereti prospectul vaccinului sa vedeti efectele negative catastrofale.
5. Daca copilul vaccinat se imolnaveste cine raspunde ?
6.Intrebati medicii daca isi asuma responsabilitatea pentru efectele negative ale vaccinului fiind platiti de firma producatoare ca doar nu-i plateste la negru?

NU VA DUCETI CA MIEII LA ABATOR , IN SPATE E O MARE AFACERE .NU FITI COBAI. PUNETI INTREBARI SI VE-TI AFLA ADEVARUL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei