Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 232 (5439)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Semne de întrebare

Moartea unui adolescent, după ce a fost bătut, o crimă în toată regula reclamată de familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din Dumbrăveni care nu împlinise încă 18 ani a murit subit şi tragic acum cinci luni de zile, după ce a participat la slujba de Înviere. El a fost găsit mort pe drumul de la biserică spre casă, medicii stabilind că decesul a survenit din cauza insuficienţei cardio-respiratorii, pe fondul unei probleme cardiace necunoscute. De atunci, pentru familia lui Mirel Dănuţ Vieriu a început un zbucium continuu, care şi astăzi este foarte departe de un deznodământ. Mai mulţi martori au relatat că tânărul a fost agresat, de altfel leziunile produse prin lovire fiind confirmate şi de medicul legist care a efectuat necropsia. Respectivele leziuni însă, a constatat legistul, nu ar avea cauzalitate directă cu decesul, ceea ce a stârnit revolta familiei decedatului.

 

Certitudine: tânărul a fost lovit în faţă şi torace

Dănuţ era elev în clasa a X-a la Liceul special pentru tineri cu probleme mari de vedere de la Târgu Frumos - Iaşi. În luna mai venise acasă, la Dumbrăveni, în vacanţă, iar în seara de 4 spre 5 mai, în noaptea de Înviere, a mers la slujbă la Biserica Adormirea Maicii Domnului din sat.

Cert este, după cum rezultă şi din ancheta poliţiei, că Dănuţ Mirel Vieriu a avut o altercaţie cu cel puţin un tânăr, care l-a lovit în zona feţei şi a toracelui cu pumnii. Aproximativ jumătate de ore mai târziu, în jur de 4.30, adolescentului i s-a făcut rău, a căzut şi a murit. Aceasta este varianta stabilită în urma anchetei ofiţerilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei.

 

Leziunile prin lovire nu au legătură cu decesul, a constatat medicul legist 

Mama minorului, Ana Vieriu, spune că sunt numeroşi martori, din curtea bisericii, care au văzut că băiatul a fost lovit de mai mulţi tineri din sat.

„Cum a putut să scrie medicul legist în raportul de necropsie că băiatul are leziuni prin lovire de doar 4-6 zile de îngrijiri medicale, când el era bătut pe tot corpul, faţa îi era plină de vânătăi, de sânge....”, rememorează femeia, care are numeroase poze cu cadavrul fiului ei şi loviturile de pe corp.

Conform raportului de necropsie, „s-au constatat echimoze, excoriaţii şi infiltrate sanguine ce s-au putut produce prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente şi care necesită 4-6 zile de îngrijiri medicale”.

Trebuie amintit că tânărul de 17 ani avea ca afecţiune cunoscută doar astmul bronşic, iar în seara în care a murit nu consumase alcool, fapt stabilit în urma probelor recoltate la necropsie. 

 

Semnele de întrebare ridicate de avocat 

Familia Vieriu a apelat la un avocat şi a contestat raportul de necropsie.

Oamenii sunt convinşi că fiul lor nu putea muri de pe picioare atât de brusc fără ca agresiunea anterioară să nu fi contribuit la acest sfârşit fatal.

Luiza Alexe, avocatul familiei Vieriu, a declarat:

“Am solicitat reaudierea unor martori şi am contestat raportul de necropsie. Aşteptăm acum rezultatul unei expertize medico-legale dispuse la Institutul de Medicină Legală Iaşi. Credem că există un raport de cauzalitate între deces şi loviturile încasate de tânăr şi sperăm să putem dovedi acest lucru. De asemenea, şi poziţia în care a fost găsit tânărul este suspectă, este posibil să fi fost adus acolo”, a declarat avocatul.

Dosarul privind moartea suspectă a tânărului din Dumbrăveni se află în anchetă pe masa unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Lămuriri suplimentare, importante speră familia decedatului, ar putea să aducă raportul de expertiză aşteptat în următoarea perioadă de la IML Iaşi.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moartea unui adolescent, după ce a fost bătut, o crimă în toată regula reclamată de familie.
 Vizualizări articol: 6861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Moartea unui adolescent, după ce a fost bătut, o crimă în toată regula reclamată de familie5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 5 oct 2013, 20:44:13
D na Genoveva , invata sa scrii mai intai..e primordial ptr cineva care vrea sa si dea totusi cu parerea..daca nici sa scrii corect la varsta ta nu stii , cum sa ti dai cu presupusul in anumite situatii..da i cu da si da i cu nu , cand habar n ai sa scrii corect romaneste...ca nu englezeste tre sa scrii...
nu de alta, dar ai nevoie de ceva timp sa descifrezi ce anume vrei sa spui...l a luat D-zeu..vreti sa spuneti ca D zeu i a invatat pe unii sa fie criminali?
In nici un caz...
diavolul ii indeamna pe unii sa gie criminali, pe altii sa le acopere crimele... Atat...
asta e lumea in care traim...
Discerneti...medicul legist , politistul , procurorul, criminalii , hotii hoti, toti fac voia lui...
Nu se poate descoperi o crima? Nu...nu in tara noastra...
D -zeu o va descoperi...
Si abia atunci va fi prea tarziu ptr unii...
Atat..
Nu va luptati , oameni buni cu politia si procuratura,...
Nu le pasa... nu le va pasa...lasati l pe D zeu sa faca dreptate...
2.   Comentariu trimis de
( 5 oct 2013, 20:49:24
Dreptate nu exista pe pamant..nu sperati...plangeti va durerea , incuiati o in inima si spuneti o doar lui D zeu... nu politiei, nu procurorilor...fugiti de ei si lucrarile lor...nu i stiti...veti cheltui bani , durere , suflet...nu le pasa...
vremurile sunt de pe urma ...oricat de greu ne e sa recunoastem..
Asta e ...
imi pare rau ptr tanarul care a plecat, ptr mama lui, va ramane vesnic nemangaiata, daor oare cei care au judecat cazul n au copii? Nu i doare inima de nimic? N au suflet?
N au ...
2.1  RE: Comentariu trimis de
( 6 oct 2013, 20:44:46
dreptatea ,s-a stins din fasa , in acest caz , autorii sunt mare parte veri(rude) si au rude sus puse precum: un procuror pe la,, bucale'' sau dl primar de dumbraveni . Am aratat si atunci aceste aspecte dar, cu nemurile si coruptia in floare nu te poti pune daca esti muritor de rind (gura satului spune multe) . In dumbraveni pina si cazul viceprimarului intrun acident cind era beat crita s-a musamalizat , politia din sat in noaptea de pasti a fost sesizata la o ora si a ajuns cei de la suceava cu criminalistica si ei tot nu erau ,dar ..............
3.   Gratiela trimis de
( 6 oct 2013, 00:08:06
"invata sa scrii mai intai..e primordial ptr cineva care vrea sa si dea totusi cu parerea..daca nici sa scrii corect la varsta ta"
Faza cu cratima nu o stii?mai comentezi despre altii...

4.   Curios trimis de
( 6 oct 2013, 02:51:50
Ipocrizia este in firea unora agresiva si tampa, cum poti sa critici gramatica cuiva cand tu insuti esti proasta galeata in exprimarea in scris.
Cred ca fiecare localitate din Suceava are cate o proasta numita Gratiela.....
5.   Naivii trimis de
( 6 oct 2013, 13:07:24
asteptatil voi pe D,zeu sa va faca dreptate ha ha ha ha ha nu mai fiti naivi politiei procurorilor si judecatorilor nu le pasa dar voi asteptatil pe dumnezeu sa descopere crima
6.   HEII -gramatica!!! trimis de
( 7 oct 2013, 10:07:54
scriu pe net..in caz ca n ati observat...se prescurteaza, se greseste o litera , apesi pe keyboard una in plus sau minus dar in nici un caz nu poti scrie cuvinte intregi legate , de nu pricepi ce cuvant e ala...
si e foarte frecvent la tinerii de astazi, dar la oameni in varsta...fara punct intre fraze, ,,sal ia dzeu...ce i asta?
n am pus cratima,,nu i obligatoriu...nu i o lucrare stiintifica, dar regulile elemantare de ortografie..
7.   Comentariu trimis de
( 7 oct 2013, 10:16:44
Nu cred ca asta e problema pe forum de altfel...dar nu poti sa pui in carca lui D zeu faptele abominabile ale altora..Ferice de el ca l a luat D zeu...cum asta ?
o crima nu trebuia tratata de politie ca atare?
se vede ca nu...
se vede ca la Suceava nu mai exista limite...Lui WITTMAN-prietenului meu-chiar n o sa te jignesc, dar daca ai o problema cu mine ,spune o deschis...curaj...lasitatea e mai odioasa decat jignirea ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei