Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 228 (5435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă la final

Câinele care l-a sfâşiat pe copilul de 6 ani din Călineşti, o căţea agresivă, crescută şi apoi abandonată de un localnic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ampla mediatizare a cazului copilului din Bucureşti omorât de câini pare să fi mişcat  şi ancheta în cazul copilului în vârstă de 6 ani din satul Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti, care a fost sfâşiat de un câine în luna martie a anului 2012.

Poliţia a finalizat ancheta în cazul cumplitei morţi a copilului şi a înaintat dosarul către procurorul de caz, cu propunerea de trimitere în judecată a unui bărbat care, rezultă din probatoriu, a crescut câinele agresiv iar apoi l-a abandonat. La puţin timp după ce câinele a fost abandonat s-a produs tragedia care a curmat într-un mod extrem de violent viaţa unui copil în vârstă de 6 ani.

 

Câinele, „mare cât un viţel”, a sărit la gâtul copilului şi i-a secţionat arterele

Pe 24 martie 2012, drumul în viaţă al lui Sami Tcaciuc, băieţelul în vârstă de 6 ani din Călineşti Enache, s-a sfârşit brusc pe o cărare de pe imaşul din sat. În timp ce se îndrepta spre o gospodărie unde se afla tatăl său, băieţelul a fost atacat de un câine. O femelă de culoare neagră, de talie mare, rasă comună, care a fost ulterior împuşcată, şi de pe corpul căreia au fost recoltate urme care au demonstrat fără echivoc că aceasta i-a provocat micuţului leziunile fatale. Muşcăturile fatale, două, s-a stabilit la autopsie, au fost în zona gâtului. Practic, animalul agresiv i-a secţionat vasele de sânge copilului,  care nu a avut cum să se apăra în faţa unui câine „mare cât un viţel”, după cum relatat îngroziţi martorii care au ajuns printre primii la locul tragediei. 

 

Câinele era hrănit cu organe de animale şi a atacat cai în zona gâtului

Pe parcursul cercetărilor care au durat în jur de un an şi jumătate, anchetatorii au adunat o sumedenie de declaraţii de la martori care au relatat că animalul ucigaş a fost crescut de localnicul Nicolai Martiniuc, în vârstă de 34 de ani, cunoscut cu antecedente penale.

Acesta, rezultă din anchetă, a avut câinele în îngrijire din vara lui 2011. Câinele era ţinut de regulă legat, în gospodărie, şi hrănit cu organe de animale aduse de la abatorul din zonă. Mai mulţi martori au confirmat că au fost atacaţi de câine, în dreptul gospodăriei lui Martiniuc. Atunci când scăpa din legătoare ori era eliberat, câinele agresiv, a relatat un martor, sărea la gâtul cailor care treceau înhămaţi la căruţe prin faţa gospodăriei.

 

Ipoteză: A abandonat căţeaua pentru că era infertilă

În februarie 2012, rezultă din anchetă, câinele respectiv s-a prins într-un laţ de la marginea pădurii, de unde a fost eliberat de doi localnici, după două zile în care a lătrat încontinuu.

Anchetatorii bănuiesc că proprietarul a abandonat femela după ce a constatat că aceasta este infertilă. Conform unui martor, învinuitul, pasionat de animale și semnalat pentru braconaj prin utilizarea câinilor special dresați în acest scop, a dorit să obţină pui de la femela agresivă, după care, nemulţumit de faptul că aceasta este infertilă, a abandonat-o. Este posibil ca acesta să fi vrut să omoare animalul, însă nu a reuşit, bănuiesc anchetatorii.

 

Infracţiunile pentru care ar putea fi trimis în judecată suspectul

Mai trebuie spus că Nicolai Martiniuc este acuzat şi că şi-a agresat violent un consătean chiar în ziua în care copilul de 6 ani a fost sfâşiat de câini. Victima a afirmat la un local din sat că animalul ucigaş este al lui Martiniuc, iar acesta, susţin anchetatorii, l-a luat la bătaie de respectivul martor.

Dacă procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava va fi de acord cu propunerea înaintată de poliţie, suspectul din acest caz va fi trimis în judecată, în cel mai scurt timp, pentru comiterea a trei infracţiuni: ucidere din culpă, abandonarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului (infracţiune prevăzută de Legea 205/2004, privind protecţia animalelor) şi loviri sau alte violenţe, cea din urmă pentru agresarea martorului.     

Mai trebuie amintit că Nicolaie Martiniuc, zis „Pîrnai”, a fost trimis în judecată în iulie 2012 într-un dosar de contrabandă cu ţigări. El este acuzat de procurorii DIIOCT Suceava că a făcut parte din reţeaua de contrabandişti coordonată din penitenciar de Constantin Lungu, suceveanul condamnat pentru tâlhăria urmată de moartea victimei căreia i-a căzut victimă un valutist din Suceava.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinele care l-a sfâşiat pe copilul de 6 ani din Călineşti, o căţea agresivă, crescută şi apoi abandonată de un localnic.
 Vizualizări articol: 3969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Câinele care l-a sfâşiat pe copilul de 6 ani din Călineşti, o căţea agresivă, crescută şi apoi abandonată de un localnic5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 1 oct 2013, 12:04:53
Te doare de la glezne-n sus ! şi ce dacă ?!
O să treacă, dar.. nu azi … poate nici mâine
Durerea, carnea de pe oase ţi-o dezbracă
Prea mult doliu peste radiografie, creştine !

Nu azi ! azi n-ai foame de viaţă. Nu azi !
Azi încă eşti acelaşi mort ce încă n-ai murit
Eşti sfânt şi sclav în aceeaşi bocanci..cazi
Doborât de boare, de priviri, cazi umilit !!!

Nu azi ! nu, nici azi ! nici cât pustula nu-i
Ceea ce tu îngâni c-ar fi speranţa de mâine
Azi ai aceeaşi zeamă de flegmă cu gust amărui
Acelaşi ghemiz mofluz eşti.. fără pâine

Dragule, nici azi nu-i ACEA ZI ! nu, nici azi nu-i
Morda nu te regalează, te-ngroapă, doar
Azi ( fiindcă-i gratis ) doar soarele , cu-al său pistrui
Peste ochii oblici trage-al său fermoar

Buchetul de arome al falimentului nu-i doar la tine
Nu. Nu azi se va sfârşi. Dar, dacă vrei
Fii buretele-n care-ţi plânge familia ! .. şi ţine
Un oftat ( gratis) de la mine : NOT TODAY !!!

2.   Câinii neaparat sa aiba stapâni! trimis de
( 1 oct 2013, 13:08:17
Câinii neaparat sa aiba stapâni, nu trebui lasati liberi pe strazi!

In sate cu oameni gospodari, daca mergi, nu vei gasi câini nelegati! Oamenii sunt cu mult bun simt, stiu ca in haite sunt un pericol, au rusine si nu-i lasa liberi, mai ales ziua. Sunt tinuti deobicei legati, ori lasati liberi prin curte, dar… nu au cum sa iasa si sa atace oamenii pe drum.

De ce in oras trebuie sa fie brambureala, mirlanie ca doar f. multi dintre noi si-au lasat nu demult opincile la bariera!

Progeniturile care si ele iubesc animalele, de ce nu sunt educate de parinti, ca sa-si tina animalutele in casa si nu lasate libere prin fata blocurilor, formându-se haite periculoase…ca sa nu mai spun de mizeria lasata de acestia pe alei si prin parcuri.

In strainatate amenda este de 35 euro.
Pentru a o evita stapinii au la ei manusi, pungi si tot ce le trebuie pentru a nu lasa mizerie

De ce la noi nu este educatie, desi admiram mult ce fac altii?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei