Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 228 (5435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Modernizarea şi extinderea reţelei de apă-canal, în grafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările derulate prin programul european „Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi apă uzată din aglomerarea Rădăuţi”, contract cu o valoare de peste 36,3 milioane de lei, au început să prindă contur în municipiul Rădăuţi. Peste mai puţin de trei săptămâni vor fi finalizate lucrările de înlocuire şi branşare pe Calea Bucovinei, condiţii în care va fi reluată circulaţia rutieră pe segmentul dintre sensul giratoriu şi calea ferată. „Lucrările de pe Calea Bucovinei, mai exact cele pentru înlocuirea vechii conducte, care era subdimensionată, foarte deteriorată şi care a dus la infiltraţii, şi înlocuirea acesteia cu conductă performantă din fibră de sticlă sunt realizate în proporţie de 80%. Lucrările sunt dificile, pânza freatică este foarte sus şi de aceea necesită un volum mare de muncă. Estimez că lucrările de pe Calea Bucovinei, mă refer la porţiunea de la sensul giratoriu la calea ferată, vor fi finalizate la termen, apreciez că până la 10 octombrie vom termina de instalat şi segmentul la care se lucrează acum, circa o sută de metri, ulterior urmând să fie realizate noile branşamentele de la blocuri, cât şi instalarea conductei principale de apă, aşa că pe 20 octombrie circulaţia rutieră va fi reluată. Vreau să vă mai spun că aceste termene ţin şi de condiţiile meteo, dar sper că vremea va ţine cu noi”, a declarat reprezentantul firmei Pfeiffer, şeful şantierului, inginerul G.T. Dumitru. 

 

Olărean: „Chiar dacă există un anume disconfort pentru rădăuţeni, sunt bucuros de evoluţia lucrărilor”

Potrivit proiectului, vor fi reabilitate reţelele de alimentare cu apă pe 23 de străzi şi rezervoarele de alimentare de pe dealul Osoi şi vor fi extinse pe alte 61 de străzi din localitate. Programul mai prevede reabilitarea reţelei de canalizare pe şase străzi şi extinderea ei pe 63 de străzi. Mai exact, vor fi reabilitate reţelele de apă din zonele străzilor 1 Mai, Putnei, Ştefan cel Mare, Grănicerului, Trandafirilor, Ion Creangă, Gheorghe Doja, Ieraclie Porumbescu, Piaţa Unirii, Calea Cernăuţi şi Calea Bucovinei, şi vor extinse cele din zonele Unirea Principatelor, Bogdan Vodă, General Iacob Zadik, Cucului, Nicolae Bălcescu, Constantin Dobrogeanu Gherea, Ion Grămadă, Dimitrie Dan, Ochiurilor, Mihai Botnar, Plevnei, Tolocii, Andronic Motrescu, Pandurilor, Alexandru Odobescu, Vasile Conta, şi altele din zonele cartierelor Hipodrom, Tolocii, şi Luncii.

La capitolul reabilitare reţele de canalizare menajeră sunt prevăzute lucrări pe străzile Putnei, Ion Nistor, Dobrogeanu Gherea, Calea Cernăuţi, Calea Bucovinei şi în Piaţa Unirii, iar extinderi în zonele mărginite de străzile Hipodromului, Bogdan Vodă, Ştefan cel Mare, Fagilor, 1 Mai, Alexandru Odobescu, Hanului, Plevnei, Sitarului, Constantin Dobrogeanu Gherea, Petru Rareş, Frâncei, Cucului, Macului, George Enescu. „Chiar dacă există un anume disconfort pentru rădăuţeni, sunt bucuros de evoluţia lucrărilor. Îmi cer scuze pentru acest lucru de la cetăţenii municipiului, însă trebuie înţeles că acest program a însemnat o oportunitate pentru comunitatea noastră, oportunitate pe care ar fi fost păcat să o pierdem”, a declarat primarul municipiului, Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea şi extinderea reţelei de apă-canal, în grafic.
 Vizualizări articol: 1407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modernizarea şi extinderea reţelei de apă-canal, în grafic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei