Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 228 (5435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Câte Barcelone există?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Astă vară, când s-a finalizat telenovela transferării lui Neymar din Brazilia în Spania, îmi puneam speranţele în presupusa incompatibilitate dintre el şi Messi, dacă n-a fost să-l aducem la noi, la Real. Între timp, Neymar şi-a descoperit vocaţia de servant al Piticului, cursele lui absolut demenţiale pe stânga făcând pârtie în apărările adverse şi aducându-l pe Pitic parcă şi mai des în poziţii de marcator. Nici vorbă de „nepotrivire de caracter”, ci dimpotrivă, o colaborare exemplară, cu o eficacitate şi mai a naibii decât înainte. Barcelona, chiar şi fără Pep, îşi continuă marşul triumfal, ducând tiki-taka pe noi culmi ale posesiei mingii, ceea ce nu e deloc surprinzător: în fond, n-ai cum să aştepţi altceva de la jucătorii cărora le-a intrat deja în reflex să paseze între ei până se cojeşte mingea. Între timp, Pep, de la care eu personal aşteptam o altfel de abordare a jocului la Bayern, din moment ce jucătorii de acolo au cu totul alte caracteristici decât cei ai Barcelonei, pare să nu-şi poată nici el depăşi fixaţiile, astfel încât, de la o etapă la alta, Bayern pare tot mai mult o copie xeroxată a Barcelonei. Culmea culmilor a fost atinsă sâmbătă, în ultima etapă din Bundesliga, în repriza a doua, când comentatorul român de la Eurosport 2 părea căzut într-un extaz total: „De două minute Bayern n-a mai pierdut mingea! Cred că bavarezii au făcut mai mult de 40-50 pase consecutiv!”. Din clipa aia, am mai numărat şi eu încă 9, cu care au ajuns la vreo 50 sau 60. Nu ştiu ce sentimente trăiţi dv., dar pe mine mă ia cu rău la inimă când îl văd pe Robben plecând în cursă şi, când să tragă ori să centreze (cum ştie el), se opreşte, se întoarce şi paseză în lateral ori înapoi. Dacă Pep a reuşit cu adevărat ceva la Bayern, atunci a reuşit să distrugă fiecare jucător în parte şi echipa în ansamblu. Ceea ce nu-i rău deloc. Grav e că şi Ancelotti a făcut la fel cu Real: s-au dus dracului contraatacurile letale, iar echipa freacă mingea mai dihai ca Barcelona şi Real la un loc. Boala tiki-taka a devenit epidemică, însă nimeni nu pare a observa că dintre toate Barcelonele de pe lume numai uneia i se potriveşte jocul ăsta nenorocit: chiar Barcelonei.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câte Barcelone există?.
 Vizualizări articol: 1078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Câte Barcelone există?3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei