Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 226 (5433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Exerciţiu de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie în caz de cutremur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava, vineri, în municipiul Fălticeni a avut loc un exerciţiu cu forţe în teren având ca temă „Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a municipiului Fălticeni împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Bucovina> al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru salvarea, evacuarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse de un cutremur în municipiul Fălticeni. Punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie.”

 

Mobilizare de forţe terestre, aeriene şi subacvatice

La acest exerciţiu au participat membri CJSU, forţe şi mijloace ale ISU Suceava şi ISU Botoşani, un elicopter de la Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi a Inspectoratului General al Aviaţiei al MAI, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, cadre medicale de la UPU Suceava şi CPU Fălticeni, cadre militare de la Unitatea Militară Vânători de munte de la Roşu – Vatra Dornei, personal specializat şi tehnică de la IPJ şi IJJ Suceava, cadre ale Poliţiei municipiului Fălticeni şi ale Poliţiei Locale, echipe specializate ale E.ON Distribuţie şi E.ON Gaz, conducerea Inspectoratului Judeţean în Construcţii Suceava, membrii Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni şi ai Serviciului Privat de la magazinul Nada Florilor.

Municipiul Fălticeni este vulnerabil într-o astfel de situaţie prin existenţa unui număr relativ mare de construcţii înalte, prin infrastructuri urbane suficient de dezvoltate, prin aglomerări de populaţie în zone rezidenţiale şi obiective economice cu surse de risc chimic, biologic şi radiologic.

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, ne-a declarat: „A fost un exerciţiu frumos, reuşit şi foarte util. Foarte multe persoane din Fălticeni au asistat la această demonstraţie de forţe, meritul aparţine ISU Suceava, domnului colonel Hoffman, care a făcut din acest eveniment un model de organizare exemplară. Au fost acţiuni noi, inedite pentru Fălticeni, acţiuni care pot avea loc chiar dacă nu ne dorim. Este bine să fim pregătiţi. Acest exerciţiu a demonstrat că atât la nivelul judeţului, cât şi al municipiului Fălticeni, ISU şi toate celelalte instituţii sunt pregătite să intervină”.

 

„Obiectivele exerciţiului au fost atinse”

Conform colonelului Dan Hoffman, şeful ISU Suceava, cele cinci situaţii tactice s-au constituit într-un exerciţiu complex în care au fost angrenate mai multe forţe şi mijloace aparţinând atât ISU Bucovina, cât şi celorlalte instituţii care au funcţii de sprijin în gestionarea unei astfel de situaţii de urgenţă generată de un cutremur.

„Meritul este al tuturor, este un exerciţiu care se execută semestrial. Am ales această locaţie pentru că am găsit aici condiţiile necesare pentru a face cât mai multe situaţii tactice care pot fi şi în realitate. Exerciţiul a fost astfel conceput încât să solicităm şi sprijinul elicopterului de la Unitatea Specială de Aviaţie a MAI. Obiectivele exerciţiului au fost atinse. Acest exerciţiu va fi un model pentru exerciţiile pe care le vom efectua în continuare. Ne-am propus ca pe viitor să organizăm astfel de exerciţii şi în alte localităţi ale judeţului, astfel încât cetăţenii să cunoască regulile de comportament în situaţii de urgenţă şi să îi asigurăm că unităţile de profesionişti ale ISU şi din celelalte structuri acţionează la timp şi eficient”, a declarat colonelul Dan Hoffman.

Tot colonelul Dan Hoffman a precizat că momentul cel mai dificil după producerea unei astfel de situaţii este recunoaşterea şi stabilirea forţelor şi mijloacelor care să intervină într-un timp foarte scurt, astfel încât victimele să fie salvate şi transportate la unităţile de primire urgenţe.

 

Nechifor: Aţi demonstrat astăzi că sunteţi foarte bine pregătiţi

Prefectul Florin Sinescu, preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a spus că logistica folosită şi resursa umană implicată demonstrează încă o dată că suntem pregătiţi pentru a interveni în orice situaţie. „Acest exerciţiu a scos în evidenţă modul de colaborare, fluxul informaţional şi timpii de reacţie la un astfel de eveniment care se poate produce, din păcate, oricând”, a subliniat Florin Sinescu.

Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean, a spus la sfârşitul exerciţiului că în calitate de cetăţean se simte mândru de intervenţia forţelor implicate şi totodată şi protejat. „Aţi demonstrat astăzi că sunteţi foarte bine pregătiţi, că puteţi lucra împreună, că aveţi capacitate de intervenţie, mă bucur că avem dotare corespunzătoare şi vă spun că vor veni în continuare şi alte echipamente noi”, a concluzionat Cătălin Nechifor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţiu de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie în caz de cutremur.
 Vizualizări articol: 1573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Exerciţiu de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie în caz de cutremur5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei