Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 226 (5433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Echipa Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” a câştigat competiţia internaţională „Bătălia minţilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni a derulat timp de doi ani (1 octombrie 2011 - 30 septembrie 2013), cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Life Long Learning, Proiectul multilateral Comenius, intitulat „Genius - Plagiat sau creativitate - Predare inovativă versus copiat”.

Acest proiect a fost coordonat de Universitatea „Gulielmo Marconi” din Roma, Italia, parteneri alături de colegiul fălticenean fiind Liceul Epal Axioupolis Kilkis din Grecia, Centrul Spaniol de Educaţie şi Formare CECE din Madrid, Spania, Colegiul Norwich din Marea Britanie, Facultatea de Filosofie Braga, Portugalia, Direcţia Regională a Educaţiei Naţionale-Ilmem Istanbul, Turcia. Obiectivul proiectului a fost consolidarea aptitudinilor elevilor din învăţământul preuniversitar printr-o cale de învăţare atractivă, creativă, prin folosirea corectă a informaţiilor şi combaterea plagiatului ca urmare a utilizării calculatorului pe scară largă. Participanţii la proiect au învăţat cum să fie proprietarii propriilor inovaţii, cum să fie cetăţeni europeni cinstiţi, precum şi consecinţele plagiatului.

Aşa cum am aflat de la prof. Claudia Suseanu, directorul Colegiului „Mihai Băcescu”, proiectul Genius a asigurat o cale de învăţare inovativă, prin trei activităţi majore: un curs online pentru profesori şi elevi care a vizat formarea competenţelor de utilizare corectă a informaţiilor şi învăţare creativă; Codul A Fi Genius - un cod de conduită subscris de elevi, profesori şi instituţii de învăţământ şi o competiţie transnaţională a elevilor intitulată „Bătălia Minţilor”, ca etapă finală a învăţării care  sprijină creativitatea versus copiat.

„La această competiţie, desfăşurată în perioada mai-iunie 2013, au participat opt echipe de câte trei elevi, din România, Turcia, Marea Britanie şi Grecia. Echipa numărul 3 din România, formată din elevii Ioana Matei, Alexandra Tudosa, Bogdan Dan-Emilian, din clasa a XI-a A, a câştigat locul I, iar echipa nr. 2, formată din elevele Geta Ilie, Petruţa Gafincu şi Paula Gafincu, din clasa a XII-a D, au obţinut locul 2”, a precizat prof. Claudia Suseanu.

 

Conferinţa Internaţională „Proiectul Genius - Creativitate versus plagiat” 

În perioada 23-24 septembrie a avut loc la Istanbul reuniunea finală de proiect şi Conferinţa Internaţională „Proiectul Genius - Creativitate versus plagiat”. Delegaţia Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” a fost formată din prof. Caludia Suseanu -  director, prof. Magdalena Grigoraş - coordonatorul proiectului, prof. Lucian Maleş -  specialist IT în cadrul proiectului.

Conferinţa internaţională, desfăşurată în Sala de festivităţi a Liceului Galatasaray, una din cele mai prestigioase instituţii de învăţământ preuniversitar din Istanbul, a reunit aproximativ 100 de participanţi: reprezentanţii celor şapte instituţii partenere, oficialităţi locale şi regionale, profesori şi elevi din Turcia care s-au implicat în proiectul Genius.

Cu această ocazie a fost premiată echipa care a câştigat locul I la Competiţia internaţională „Bătălia Minţilor”, aceasta fiind echipa numărul 3 din România. Illaria Reggiani, de la Universitatea „Gulielmo Marconi” din Roma, a oferit profesoarei Magdalena Grigoraş Cupa destinată câştigătorilor acestei competiţii.

„A fost un moment emoţionant şi totodată de mândrie, pentru că munca unei echipe extraordinare a generat un asemenea rezultat. Rezultatele acestui proiect vor fi valorificate la scară naţională, pe termen lung, în rândul profesorilor şi elevilor, dând astfel valoare provocării lansate de la început: Fii util, Fii curajos, Fii unic, Fii tu însuţi, Fii Genius!”, a precizat prof. Magdalena Grigoraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipa Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” a câştigat competiţia internaţională „Bătălia minţilor”.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Echipa Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” a câştigat competiţia internaţională „Bătălia minţilor”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei