Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 202 (5409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Succes

Săli arhipline la Suceava şi Rădăuţi, la premiera filmului “Sunt o babă comunistă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proaspăt lansatul film românesc „Sunt o babă comunistă”, realizat de regizorul Stere Gulea, s-a bucurat de un succes deosebit la Rădăuţi şi la Suceava, acolo unde a putut fi vizionat de public miercuri, respectiv joi. Interesul a fost atât de ridicat, încât organizatorii au luat în ultimul moment decizia de a rula de două ori proiecţia, atât la Rădăuţi, cât şi la Suceava.

Sucevenii s-au bucurat de prezenţa regizorului Stere Gulea, a autorului romanului omonim, Dan Lungu, a scenaristului Lucian Dan Teodorovici şi a filmologului Mihai Mardare. S-au organizat discuţii libere cu aceştia şi sesiuni de autografe.

La Rădăuţi, filmul a fost proiectat în sala de cinema 3D, în timp ce la Suceava a rulat în sala Auditorium „Joseph Schmidt” de la Universitatea „Ştefan cel Mare”.

După cum a precizat Carmen Veronica Steiciuc, organizatorul evenimentului, la Rădăuţi, la cele două proiecţii, au fost prezenţi în jur de 170 de spectatori, în timp ce la Suceava filmul a fost văzut de 490 de persoane. Aşa s-a ajuns ca la a doua proiecţie de la Suceava, joi seară, de la ora 19.00, să se aducă suplimentar zeci de scaune pentru ca oamenii să nu rămână pe dinafară.

Au existat însă şi spectatorinemulţumiţi, pentru că iniţial s-a anunţat că intrarea la film este liberă, dar multe persoane au intrat prioritar pe bază de invitaţii. Până la urmă, cei care au avut răbdarea să aştepte au putut intra la film pe scaunele suplimentate ad-hoc de organizatori. 

 

Filmul a fost lansat pe 23 august, iar primul turneu de promovare a fost în Moldova

Filmul a ajuns la Suceava sub organizarea Media Pro Pictures şi Media Pro Distribution, în colaborare cu Asociaţa Cultuală Vatra Satului, Societatea Scriitorilor Bucovinei, Universitatea „Ştefan cel Mare” şi Conacul Domnesc.

„Evenimentul a fost unul deosebit, în condiţiile în care producţia a fost lansată în cinematografe pe 23 august, iar primul turneu la care au participat cei care au realizat filmul a fost în Moldova, la Iaşi, la Suceava şi la Botoşani. Dialogul publicului cu invitaţii a fost foarte reuşit, dovadă că la ultima proiecţie de la Suceava s-a discutat în jur de 45 de minute şi toate comentariile au fost pozitive”, a precizat Carmen Veronica Steiciuc.

 

Nostalgii comuniste, cu comedie şi dramă

Filmul spune povestea a doi soţi, interpretaţi de actorii Luminiţa Gheorghiu şi Marian Râlea, care trăiesc în sărăcie în România capitalistă şi sunt nostalgici după regimul comunist.

Cei doi primesc vestea că fiica lor se întoarce din Canada, împreună cu logodnicul ei american. Întâlnirea fericită pe care o imaginau cele două personaje se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Aflând că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, părinţii sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoarea familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic. Ei reuşesc să facă rost de suma de care are nevoie fiica lor pentru a nu-şi pierde casa din America, însă rămân fără apartamentul cu care au girat împrumutul.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săli arhipline la Suceava şi Rădăuţi, la premiera filmului “Sunt o babă comunistă”.
 Vizualizări articol: 1932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Săli arhipline la Suceava şi Rădăuţi, la premiera filmului “Sunt o babă comunistă”4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AM VORBIT CU EL trimis de
(31 aug 2013, 14:02:27
Am vorbit cu wicele dupa acest frumos film,dar MONUMENTUL DE PROSTIE a spus ca nu a inteles nimic.Era normal la asemenea mentalitate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei